PROTESTI U HONGKONGU POSTALI OPŠTE DIVLJANJE: Policija vodenim topovima i suzavcem rasterivala demonstrante, ovi uzvratili ciglama i Molotovljevim koktelima! (VIDEO)
Foto: AP

LUDILO NA ULICAMA

PROTESTI U HONGKONGU POSTALI OPŠTE DIVLJANJE: Policija vodenim topovima i suzavcem rasterivala demonstrante, ovi uzvratili ciglama i Molotovljevim koktelima! (VIDEO)

Planeta -

HONGKONG - Policija Hongkonga pokušala je vodenim topovima da rastera prodemokratske demonstrante okupljene u gradu desetu nedelju zaredom.

Policija je, posle protesta tokom oba dana vikenda, izašla danas sa oklopnim vozilima na ulice, ali i na međunarodni aerodrom, gde demonstranti dočekuju putnike i agituju protiv vlasti.

Pripadnici snaga bezbednosti sinoć su bacili suzavac na železničku stanicu i na demonstrante u nekoliko naselja Hongkonga, a demonstranti su uzvratili ciglama i Molotovljevim koktelima.

S druge strane, aviokompanija "Katej Pasifik" (Cathay Pacific) upozorila je danas da će njeni zaposleni dobiti otkaz ako učestvuju ili podržavaju proteste koji potpuno blokiraju život u gradu. Generalni direktor kompanije Rupert Hog uputio je lično poruku zaposlenima o posledicama podrške protesta na aerodomu.

Protesti u Hongkongu traju devet nedelja i kraj im se ne nazire. Protestni pokret, izmedju ostalog, zahteva ostavku šefice hongkonške vlade Keri Lam, direktne izbore, oslobađanje uhapšenih na prethodnim protestima i istragu policijskog korišćenja sile protiv demonstranata.

Protesti su izbili u junu zbog predloga zakona o ekstradiciji. Zakon je povučen, ali su demonstracije i dalje nastavljene.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track