NOVA TRAMPOVA POLITIKA PROTIV MIGRANATA: Kažnjavaće sve one koji koriste socijalne programe! Želi da uspori njihov dolazak u SAD!
Foto: EPA / Shawn Thew

NOVE MERE

NOVA TRAMPOVA POLITIKA PROTIV MIGRANATA: Kažnjavaće sve one koji koriste socijalne programe! Želi da uspori njihov dolazak u SAD!

Planeta -

Američka vlada će kažnjavati legalne imigrante koji koriste socijalne programe, kao što su bonovi za hranu, kao deo nove politike.

Nova politika američke vlade namenjena je usporavanju legalne imigracije i smanjivanju broja imigranata koji dobijaju pravo na stalni boravak u SAD.

Kako piše Njujork tajms, novi propisi će najteže pogoditi siromašne imigrante koji legalno žive u SAD i dobijaju socijalnu pomoć od vlade i naterati ih da biraju između državne pomoći i legalnog boravka i rada u SAD. Imigranti koji su već dobili zelenu kartu verovatno neće osetiti efekte novih mera.

Prema tekstu novog propisa, SAD žele imigrante koji mogu da se izdržavaju a ne one koji "za svoje potrebe zavise od javnih sredstava".

Tajms navodi da će mera koja će stupiti na snagu za 60 dana biti moćno oruđe u rukama vlade predsednika Donalda Trampa u pokušaju da suzi broj imigranata iz siromašnijih zemalja.

Pristalice imigracije su najavile da će od suda zatražiti da blokira nove mere.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track