Najnovije vesti

VELIKI NEREDI NA AERODROMU U HONGKONGU: Policija razbijala barikade i biber-sprejem nasrnula na demonstrante (VIDEO)
Foto: AP

PROTESTI SE NE SMIRUJU

VELIKI NEREDI NA AERODROMU U HONGKONGU: Policija razbijala barikade i biber-sprejem nasrnula na demonstrante (VIDEO)

Planeta

Na aerodromu u Hongkongu sukobili su se demonstranti i policija, koja je ušla na terminal gde je zbog protesta paralisan rad u ovoj frekventnoj vazdušnoj luci već dva dana.

Policajci su koristili biber-sprej u pokušaju da rasteraju demonstrante koji su blokirali ulaz na terminal kolicima za prtljag.

1 / 6 Foto: EPA

Nekoliko ljudi policija je odvela u policijski kombi na aerodromu.

Demonstranti su, sa druge strane, uhvatili dve osobe zbog sumnje da su prikriveni agenti.

foto: AP

Tokom dana, letovi su nakratko obavljani da bi potom svi preostali bili otkazani, a liderka Hongkonga Keri Lam je upozorila da su demonstranti skrenuli situaciju "na stazu bez povratka".

Blokada aerodroma i protesti koji traju od juna organizovani su zbog toga što mnogi stanovnici Hongkonga vide sve veću eroziju sloboda koje su im obećane 1997, kada je Kina pod vođstvom Komunističke partije preuzela tu teritoriju, koja je nekada bila britanska kolonija.

foto: AP

Te sumnje podstiču proteste, koji su izgrađeni na prethodnom opozicionom pokretu, koji je paralisao veći deo grada tokom sedam nedelja 2014. godine.

Centralna vlada u Pekingu okarakterisala je trenutni protestni pokret kao nešto što se približava "terorizmu" i predstavlja "egzistencijalnu pretnju" lokalnom stanovništvu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...