JEZIVA PRAVDA! Iranski zvaničnik izbegao smrt zbog ubistva duplo mlađe supruge zahvaljujući PORODICI ŽRTVE! Oprostili mu i sud menja kaznu!
Foto: Profimedia

PORODICA PLJUNULA NA ŽRTVU!

JEZIVA PRAVDA! Iranski zvaničnik izbegao smrt zbog ubistva duplo mlađe supruge zahvaljujući PORODICI ŽRTVE! Oprostili mu i sud menja kaznu!

Planeta -

TEHERAN - Bivši gradonačelnik Teherana Muhamed Ali Nadžafi, osuđen na smrt zbog ubistva svoje supruge, ipak je izbegao smrtnu kaznu jer mu je porodica žrtve oprostila!

Nadžafi (67) je 30. jula osuđen na smrt jer je iz vatrenog oružja krajem maja u Teheranu ubio svoju drugu suprugu Mitru Ostad, 30 godina mlađu.

U Iranu porodice žrtava mogu da traže smrtnu kaznu u skladu sa zakonom "kesas" (zakon odmazde), što je učinila porodica ubijene supruge. Međutim, brat pokojnice danas je izjavio da je njegova porodica odlučila da povuče tu meru kako bi Nadžafi bio pomilovan!

Ironija sudbine je to što ubica ostaje u zatvoru jer je osuđen na dve godine robije zbog nezakonitog posedovanja vatrenog oružja. Za sada se još ne zna da li će smrtna kazna biti preinačena u doživotni zatvor.

foto: Profimedia

Njegov drugi brak sa mnogo mlađom ženom izazvao je skandal u iranskom društvu jer se oženio drugi put bez razvoda sa prvom suprugom, što iranski zakon dozvoljava, ali u Iranu poligamija nije dobro viđena.

Nadžafi je poznati matematičar i univerzitetski profesor, koji je bio ekonomski savetnik predsednika Irana Hasana Rohanija i kasnije ministar prosvete. Izabran je za gradonačelnik Teherana u avgustu 2017, ali je podneo ostavku u aprilu 2018. kad su ga konzervativci kritikovali zato što je prisustvovao plesnoj predstavi učenica jedne škole.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track