OVO JE ŽENA KOJA JE ZA EPSTAJNA PODVODILA DEVOJČICE: Ćerka osramoćenog tajkuna imala mrežu regruta! Prvo bila milijarderova devojka, pa najbliži saradnik, a posle njegove smrti nestala je bez traga! (VIDEO)
Foto: AP/Profimedia/Youtube

bila mu je najbliža osoba od poverenja

OVO JE ŽENA KOJA JE ZA EPSTAJNA PODVODILA DEVOJČICE: Ćerka osramoćenog tajkuna imala mrežu regruta! Prvo bila milijarderova devojka, pa najbliži saradnik, a posle njegove smrti nestala je bez traga! (VIDEO)

Planeta -

Smrt pedofila milijardera Džefrija Epstajna stavila je u žižu javnosti i njegovu nekadašnju devojku Gilejn Maksvel, protiv koje je jedna od žrtava podnela i privatnu tužbu.

Dženifer Araoz (32) tvrdi da ju je Maksvelova vrbovala ispred njene škole u Njujorku kako bi provodila vreme sa Epstajnom kada je imala 14 godina. U to vreme, Epstajn je masovno dovodio maloletnice na masaže i druge seksualne aktivnosti.

Araozova tvrdi da ju je Epstajn silovao 2002. godine, a Meksvelovu je označila kao glavnog regruta devojaka.

Navodi se i da se Maksvelova nije lično viđala sa svim devojkama već je imala mrežu regruta koji bi zakazivali viđanja sa Epstajnom ili zaplašivali potencijalne svedoke.

Osim toga, još jedna nekadašnja žrtva, Virdžinija Roberts Đufri, kao i ostale devojke, nije mogla da tuži Epstajna jer su na to izgubile pravo u sklopu sudske nagodbe 2008, kad je Epstajn dobio samo 18 meseci zatvora.

Tokom izdržavanje te kazne slobodno je išao na posao svakog dana i potom je prevremeno pušten na uslovnu slobodu, iako je već tada otkriveno da je silovao desetine devojaka.

foto: Profimedia

Međutim, Đufrijeva je mogla da tuži Maksvelovu, ćerku pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maksvela.

Prema optužbama, ona je ta koja je regrutovala maloletnice i podvodila ih. Bivša kućna pomoćnica u Epstajnovoj vili u Palm Biču na Floridi opisala je Maksvelovu kao "madam kuće".

Tužba koju je podnela protiv Maksvelove rešena je nagodbom 2017. pod javnosti nepoznatim uslovima, ali sud je ipak odlučio da se veći deo dokumenata vezanih uz slučaj može objaviti. U stvari, to je samo prvi paket dokumenata koji će biti objavljen.

"Moj ceo život vrteo se oko toga da zadovoljavam ove muškarce i usrećim Gilejn i Džefrija. Čitav njihov život vrteo se oko seksa", rekla je Đufrijeva advokatima u svom iskazu.

Ne zna se gde se Maksvelova trenutno nalazi, a neki izveštaji kažu da je ova žena iz visokog društva počela da sarađuje sa FBI i da je dala detalje o njenom navodnom regrutovanju devojčica.

Izvori bliski njoj pričaju da je planirala da potpuno nestane. Ona negira bilo kakvo zlostavljanje.

Gilejn Maksvel bila je najmlađa od devetoro dece Roberta Maksvela, medijskog tajkuna i nekadašnjeg poslanika iz redova laburista. Pričalo se da mu je baš Gilejn mezimica, pa je jednu jahtu nazvao po njoj i dao joj fudbalski klub Oksford junajted na upravljanje.

Maksvel je preminuo 1991. godine posle velikog skandala kada je otkriveno da je uzimao novac iz penzionih fondova svojih zaposlenih. Tačnije, 460 miliona dolara je bilo pronevereno, tako da je i Gilejn tada dospela u centar pažnje.

Uticaj i reputacija ove britanske porodice značajno su opali. Gilejn se preselila u SAD, a ranih 90-ih je upoznala Epstajna sa kim je počela da se zabavlja posle raskida sa jednim italijanskim bogatašem.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Gilejn uskoro Epstajnu postala dugogodišnji saradnik, osoba od poverenja i lični asistent.

Uslikana pored Trampa i Epstajna
Uslikana pored Trampa i Epstajna foto: Youtube/Printscreen

Epstajn joj je kupio stan od 5 miliona dolara na Menhetnu, a redovno ga je pratila na njegovim putovanjima širom sveta. Postala je deo svetskog džet-seta, pa su je viđali u društvu Donalda Trampa i princa Endrua, svih onih koji se nalaze na spisku Epstajnovih klijenata.

Đufreova i druge devojke tvrde da je upravo Maksvelova imala zadatak da vrbuje devojke za orgijanja i masaže sa Epstajna i njegovo bogataško društvo.

Navodno, najnovije optužbe sadrže dokumente od 2.000 stranica. Virdžinija Đufre tvrdi da ju je Maksvelova regrutovala da radi kao Epstajnova maserka kada je imala svega 15 godina. Kako navodi, Maksvelova je radila kao "madam".

Iako je Epstajn tu i tamo dospevao do suda zbog optužbi za navođenja na prostituciju i seksualno zlostavljanje, Maksvelova je vodila normalan javni život, a 2010. godine je čak prisustvovala venčanju Ćelsi Klinton, ćerke Bila i Hilari Klinton.

Ipak, kako su krenule da se ređaju optužbe protiv Epstajna, Maksvelova se distancirala od milijardera. Stan na Menhetnu je prodala, a nije viđena nedeljama.

Kurir.rs Foto: AP/Profimedia/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja