RIDAJUĆI OTIŠAO U SMRT: Amerikanac u poslednji čas tražio električnu stolicu da bi odložio smrtnu kaznu, vlasti mu smesta ispunile želju
Foto: AP

PRERAČUNAO SE

RIDAJUĆI OTIŠAO U SMRT: Amerikanac u poslednji čas tražio električnu stolicu da bi odložio smrtnu kaznu, vlasti mu smesta ispunile želju

Planeta -

NEŠVIL - Amerikanac Stiven Vest (56), silovatelj i dvostruki ubica, pogubljen je u američkoj saveznoj državi Tenesi onako kako je to i tražio: na električnoj stolici.

Vestova smrt proglašena je u 19.27 po lokalnom vremenu u zatvoru u Nešvilu, saopštile su lokalne vlasti.

Pre nego što je pogubljen, Vest je hteo da izgovori poslednje reči.

"U početku je Bog stvorio svet, a Isus je ridao. To je sve", rekao je Vest ridajući nekontrolisano.

On je osuđen na smrt zato što je 1986. godine silovao devojčicu Šejlu Romins (15), a zatim nju i njenu majku Vandu (51) nasmrt izbo nožem. Obema su ruke bile svezane na leđima, a način na koji ih je ubadao ukazivao je na mučenje.

On je u to vreme imao 23 godine i tvrdio je da je devojčicu i njenu majku ubio njegov saučesnik Roni Martin, koji je tada imao 17 godina. Saučesnik je osuđen na doživotnu robiju.

Mediji navode da je Vest tražio električnu stolicu samo nekoliko časova pred zakazano pogubljenje u nadi da će tako malo odgoditi izvršenje kazne, što se dešavalo ranije u ovakvim slučajevima. Vest je 11. američki robijaš nad kojim je ove godine izvršena smrtna kazna.

Kurir.rs/Beta/Fox News/Mirror.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja