Najnovije vesti

BILA KLINTONA U PLAVOJ HALJINI I NA ŠTIKLAMA VIDEO JE CEO SVET, A SADA SE OGLASILA ŽENA KOJA STOJI IZA TE SLIKE: Evo kako je kontroverzno delo završilo u kući pedofila Epstajna (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen Twitter

groteskno

BILA KLINTONA U PLAVOJ HALJINI I NA ŠTIKLAMA VIDEO JE CEO SVET, A SADA SE OGLASILA ŽENA KOJA STOJI IZA TE SLIKE: Evo kako je kontroverzno delo završilo u kući pedofila Epstajna (FOTO)

Planeta

Bura oko sumnjive smrti američkog pedofila milijadera, Džefrija Epstajna, još se ne stišava, a u medijima širom sveta je odjeknula i vest da je on u svojoj kući držao sliku nekadašnjeg predsednika Bila Klintona.

To ne bi bilo ništa neobično da Klinton nije naslikan kako u provokativnoj pozi sedi u fotelji i to u plavoj haljini i sa crvenim štiklama.

 

Pretpostavlja se da se stolica u kojoj Klinton na slici sedi nalazi u Ovalnom kabinetu u Beloj kući, jer se vidi deo grba predsednika i prepoznatljivog plavog tepiha.

Iako su mnogi istakli da je plava haljina referenca na Moniku Levinski (jer je upravo plava haljina bila jedna od ključnih dokaza da je mlada pripravnica imala aferu sa predsednikom), ona zapravo podseća na haljinu koju je Hilari Klinton nosila na prijemu u Centru Kenedi 2009. godine.

foto: Profimedia

Slika pod nazivom "Parsing Bill" pripisuje se australijsko-američkoj umetnici Petrini Rajan Klajd. Sada se konačno i ona oglasila rekavši da nije imala predstavu da je njeno delo imalo počasno mesto u Epstajnovoj vili na Menhetnu.

"2012. godine, dok sam završavala studije na Njujorškoj akademiji umetnosti naslikala sam nekoliko slika predsednika Klintona i Buša, što je bio deo mog master rada. Kada je akademija stavila radove na aukciju Tribeka bol, sliku Bila Klintona kupio je je jedan od posetilaca, ali ne znam ko je to bio. Kao što je slučaj sa većinom mojih slika, i ovoj sam izgubila trag, tako da je bilo potpuno iznenađenje kada sam čula da je pronađena u Epstajnovom domu", rekla je umetnica.

Džefri Epstajn
Džefri Epstajn foto: AP / New York State Sex Offender Registry

Ovo nesvakidašnje ulje na platnu visilo je na zidu na veoma istaknutom mestu.

"Videli biste je čim uđete, svako ko bi je video bi se nasmejao", rekao je jedan izvor.

 

To nije bila jedina čudna stvar koju je Epstajn držao u vili. Među "eksponatima" su se nalazili i preparirani tigar i pudla, lutka obučena u venčanicu je visila sa plafona, a posedovao je i sliku od 5,6 miliona dolara na kojoj žena prekriva svoje gole grudi.

 

Epstajn, koji je bio optužen za zlostavljanje devojčica, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u Njujorku.

 

Kurir.rs/Njujork post
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...