Kontrolisana eksplozija u stanu ubice iz bioskopa

Policija uključila robota

Kontrolisana eksplozija u stanu ubice iz bioskopa

Planeta -
U stanu se nalazi još mnoštvo eksplozivnih uređaja i municije koja treba da bude uklonjena. Prethodno je evakuisano pet okolnih zgrada, čiji su stanari smešteni u obližnjoj školi.

DENVER - Denverska policija je izvela kontrolisanu eksploziju u stanu Džejmsa Holmsa, osumnjičenog da je ubio 12 ljudi u Koloradu, da bi specijalci mogli da uđu u objekat, navodi agencija Rojters.Akcija je izvedena uz pomoć robota, koji je pušten u stan, doveden do eksplozivne naprave, nakon čega je izvedena kontrolisana eksplozija.

Međutim, u stanu se nalazi još mnoštvo eksplozivnih uređaja i municije koja treba da bude uklonjena. Prethodno je evakuisano pet okolnih zgrada, čiji su stanari smešteni u obližnjoj školi.

U pucnjavi na premijeri novog filma o Betmenu "Uspon mračnog viteza", u blizini Denvera, poginulo je 12 ljudi, a 59 je povređeno.Osumnjičeni za kojeg se veruje da je otvorio vatru, 25-godišnji Džejms Holms, je uhapšen.U bolnici Univerziteta Kolorado smeštene su 23 žrtve napada u Aurori, od kojih je desetoro pušteno, dok je petoro još uvek u kritičnom stanju.

Ranjeni su smešteni i u Medicinskom centru Aurora, i tamo se sad nalazi sedam pacijenata, starosti od 16 do 31 godine, od kojih je četvoro na intenzivnoj nezi, a troje na traumatologiji.

Napadač Džejs Holms je u napadu koristio četiri oružja, dva pištolja, automatsku pušku i pupmaricu. Svo oružje je legalno kupio, što je ponovo otvorilo pitanje kontrole oružja koje se prodaje u Americi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track