Najnovije vesti

TRAMP POGLEDAO U NEBO I PORUČIO: Ja sam IZABRAN da vodim trgovinski rat sa Kinom, a biću ovde još 6 ili 14 godina! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

umislio da je mesija

TRAMP POGLEDAO U NEBO I PORUČIO: Ja sam IZABRAN da vodim trgovinski rat sa Kinom, a biću ovde još 6 ili 14 godina! (VIDEO)

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp imao je još jednu nezaboravnu konferenciju za medije pred Belom kućom.

U bujici njegovih nefiltriranih misli, praćenih bukom predsedničkog helikoptera koji ga je čekao, jedna je izjava bila posebno nadrealna.

"Ja sam izabrani", rekao je Tramp dok je objašnjavao zašto vodi trgovinski rat protiv Kine.

"Tokom poslednjih pet ili šest godina, Kina je zaradila 500 milijardi dolara. 500 milijardi dolara je izvučeno iz SAD-a. I ne samo to. Pogledajte krađu intelektualne svojine. Dodajte to i još mnogo toga. Neko je to morao da uradi, a ja sam odabran. Neko je to morao to da uradi i stoga ću se ja boriti protiv Kine. Boriću se protiv Kine u ekonomiji", rekao je Tramp.

foto: EPA

Naravno, i ova izjava je pokrenula buru u javnosti i na društvenim mrežama.

"Ili Tramp zeza sve ili zaista misli da je poput Boga", naslov je analize na CNN-u.

"Ja sam izabrani. S hvalisanjem i uvredama, Tramp postavlja novi standard nekoherentnosti", piše Gardijan.

Demokratski aktivista Skot Dvorkin zaista nije štedeo reči. "Tramp je upravo pogledao u nebo i rekao, 'ja sam izabran." Podsetnik da je on potpuno lud i nesposoban za Kabinet (predsednika) na svaki način", napisao je na Tviteru.

Tramp je, isto tako, još jednom sugerisao da možda neće otići iz Bele kuće nakon dva predsednička mandata, što je 22. amandmanom američkog ustava određena granica. Ipak, dok je Tramp prethodno naglašavao da se šali, ovog puta to nije rekao.

"Za šest godina - ili možda deset ili četrnaest, zar ne - za šest godina, kad ne budem ovde, Njujork tajms će bankrotirati vrlo brzo", rekao je, obrušavajući se još jednom na "pristrane" medije koji, kako već godinama šire "lažne vesti" o njemu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...