TRAMP REŠIO DA ŠARMIRA MERKELOVU PA OTKRIO: Možda će vas Angela iznenaditi! Mogla bi ona da bude ovde još dugo, ZNAM TO DOBRO! (FOTO)
Foto: AP / Andrew Harnik

iako se kancelarka povlači

TRAMP REŠIO DA ŠARMIRA MERKELOVU PA OTKRIO: Možda će vas Angela iznenaditi! Mogla bi ona da bude ovde još dugo, ZNAM TO DOBRO! (FOTO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel, nazivajući je izuzetnom ženom i predviđajući da će još dugo ostati na funkciji.

"Ona je izuzetna žena koja tačno zna gde je šta, ona to zna pre mnogih", rekao je Tramp, sedeći pored Merkelove tokom javnog dela bilateralnog sastanka na samitu G7 u Bijaricu.

Tramp je, takođe, nagovestio da bi "možda uskoro" mogao da poseti Nemačku, a potom se ispravio navodeći da bi to moglo da se dogodi "veoma skoro".

foto: AP / Andrew Harnik

Američki predsednik je rekao da je počastvovan pozivom Merkelove.

"Nemačka mi je u krvi", kazao je Tramp, prenosi Politiko.

Merkel je potom novinarima objasnila da još nije utanačen datum Trampove posete.

foto: AP / Andrew Harnik

Politiko primećuje da je ovaj, za razliku od prethodnih sastanaka, bio izuzetno opušten. U tom kontekstu, portal u evropskom izdanju, podseća na obeležavanje godišnjice "Dana D" u Engleskoj u junu kada se Tramp i Merkelova nisu čak ni rukovali.

Novinari su pitali Trampa da li je zabrinut što će klub lidera G7 ostati bez jedinog ženskog člana kada se Merkelova povuče, na šta je on odgovorio:

"Možda će vas ona iznenaditi. Mogla bi ona da bude ovde dugo, znam to dobro".

foto: AP / Andrew Harnik

Na to se Merkel nasmejala i dodala:"Još uvek sam ovde".

U jednom trenutku, Merkelova je na nemačkom jeziku rekla da je izuzetno zainteresovana za unapređenje trgovinskih odnosa sa SAD i da želi da se što je pre postigne tranatlantski trgovinski sporazum, Tramp se našalio rekavši da to "nije dobro zvučalo".

Na to se Merkel naglas nasmejala, a pošto je prevodilac preneo šta je nemačka kancelarka rekla, Tramp je kratko prokomentarisao:"Tako, vrlo dobro".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Andrew Harnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track