KOELJO SE IZVINJAVA FRANCUZIMA ZBOG BRAZILSKOG PREDSEDNIKA: Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta (VIDEO)
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON Local Caption

prepucavanje

KOELJO SE IZVINJAVA FRANCUZIMA ZBOG BRAZILSKOG PREDSEDNIKA: Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta (VIDEO)

Planeta -

Čuveni brazilski pisac Paolo Koeljo izvinio se danas Francuskoj zbog uvreda i nediplomatskih opaski koje je na račun te zemlje i bračnog para Makron izneo predsednik Brazila Žair Bolsonaro.

"Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta", rekao je Koeljo na video snimku objavljenom na Tviteru.

On se izvinio zbog, kako je naveo, Bolsonarove "histerije prema Francuskoj", predsedniku Francuske i njegovoj supruzi i rekao da Brazil prolazi kroz tužan momenat u istoriji, prenosi Rio Tajms.

Kako je naveo, lideri u njegovoj zemlji "kažu svašta kako bi izbegli preuzimanje odgovornosti." Koeljo je na Tviteru formirao pokret podrške francuskoj prvoj dami Brižit Makron čijem se fizičkom izgledu narugao Bolsonaro u izjavama za koje je Emanuel Makron ocenio da izražavaju "krajnje nepoštovanje".

"Ovo je žalostan video snimak kojim se izvinjavam mojim francuskim prijateljima zbog krize, rekao bih zbog Bolsonarove histerije prema Francuskoj, francuskom predsedniku i njegovoj supruzi", poručio je Koeljo na Tviteru.

Pisac rođen u Rio de Žaneiru 1947. godine jedan je od najčitanijih autora u svetu, a njegov "Alhemičar" je prodat u više desetina miliona primeraka.

Na uvredljive izjave brazilskog predsednika o Brižit Makron, francuski predsednik je uzvratio poželevši otvoreno pred kamerama iz celog sveta da "brazilski narod vrlo brzo dobije predsednika čije će ponašanje biti na visini".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/LAURENT GILLIERON Local Caption)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track