Najnovije vesti

DEVOJČICA PREŠIŠALA AJNŠTAJNA I HOKINGA: Na Mensinom testu imala 162 boda, a granica genijalnosti je 140! Sa samo 11 godina postala najpametnija na svetu!
Foto: Profimedia, Youtube Printscreen/Emaan Channel

fascinantno

DEVOJČICA PREŠIŠALA AJNŠTAJNA I HOKINGA: Na Mensinom testu imala 162 boda, a granica genijalnosti je 140! Sa samo 11 godina postala najpametnija na svetu!

Planeta

Mlada Iranka je svojim rezultatom na Mensinom testu inteligencije prešišala i Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Tara Šarif, 11-godišnja Iranka koja s porodicom živi u Velikoj Britaniji zvanično je postala najpametnija devojčica na svetu. Naime, Tara je kao učenica u britanskoj školi Elsberi polagala čuveni Mensa IQ test na kojem je ostvarila impresivnih 162 boda.

Taj rezultat je postavlja visoko iznad granice genijalnosti koja se nalazi na 140 bodova. Osim toga, taj rezultat je čini pametnijom i od Alberta Ajnštajna, koji iako nikad nije polagao test, prema procenama je imao koeficijent inteligencije 160, isti kao i Stiven Hoking. 

Tarin rezultat je bio veliko iznenađenje za sve, a naročito za devojčicu koja je rekla "Bila sam šokirana kada su mi rekli".

Njeni roditelji su odlučili da Tara ode na polaganje testa u Oksford jer su već imali naznake njene visoke inteligencije.

Rezultat njenog testa zavisio je od njene sposobnosti da razume određene reči i odgovori na u zadatom roku.

"Znao sam da je pametna jer je na raznim kvizovima odgovarala na pitanja, naročito ona matematička, pre samih učesnika. Ipak, nisam se nadao da ima tako visok koeficijent inteligencije" rekao je ponosni otac Hosein Šarifi.

"Kad budem starija, volela bih se bavim nečim vezanim za matematiku i nauku" izjavila je Tara Baks Herald.

Kurir.rs / Ifpnews.com

Foto: Profimedia, Youtube Printscreen/Emaan Channel

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...