Najnovije vesti

ZELENSKI OTKRIO: Sa Putinom sam imao najteži razgovor u životu!
Foto: EPA

dogovori preko telefona

ZELENSKI OTKRIO: Sa Putinom sam imao najteži razgovor u životu!

Planeta

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da mu je razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je održan 7. avgusta, bio najteži u dosadašnjem predsedničkom mandatu.

Komentarišući povratak Ukrajinaca koji su bili zatvoreni u Rusiji, Zelenski se setio tog telefonskog razgovora sa Putinom.

"Dogovorili smo se o prvoj etapi odmrzavanja našeg dijaloga i o prvoj etapi u prekidu rata - povratku naših vojnika, naših zatvorenika“, rekao je Zelenski.

Tokom razgovora sa Putinom odlučeno je da se obrazuju radne grupe za povratak zatvorenih Rusa i Ukrajinaca.

foto: EPA

"Dogovorili smo se da tokom mesec dana treba da razgovaramo veoma sadržajno i da radimo snažno, bez laži, pa da vratimo naše momke kući“, rekao je Zelenski.

Povratak zatvorenika Zelenski je nazvao "prvom etapom u prekidu rata u Donbasu“.

Šefovi država razgovarali su telefonom 7. avgusta. Iz Kremlja je bilo saopšteno da su Putin i Zelenski razgovarali o rešavanju sukoba na jugoistoku Ukrajine.

Putin je pozvao ukrajinsku stranu da prekine da napada naseljena mesta u Donbasu, u kojima stradaju civili. Predsednici su se tada dogovorili da intenziviraju rad na povratku zatvorenika.

Avioni sa Rusima i Ukrajincima, oslobođenim u okviru dogovora Moskve i Kijeva, sleteli su 7. septembra u rusku i ukrajinsku prestonicu.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...