MOLIM VAS, NAPUSTITE MOJ GRAD: Besni Englezi nisu imali reči hvale za Džonsona, okružili ga i dobro izribali! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

OSTAJE BEZ PODRŠKE

MOLIM VAS, NAPUSTITE MOJ GRAD: Besni Englezi nisu imali reči hvale za Džonsona, okružili ga i dobro izribali! (VIDEO)

Planeta -

U jeku drame u Velikoj Britaniji zbog Bregzita, premijer Boris Džonon se zaputio u Zapadni Jorkšir, ali sudeći po reakcijama gradića Morlija, nije dobro dočekan.

Naime, građani su ga bukvalno okružili i napali na ulici, a premijer se nevešto branio.

"Igraš se sa narodom. To svi znaju još od vremena kada si izabran za premijera. Šta kažeš na to? Ti igraš igrice", vikao je jedan od prolaznika na Džonsona.

foto: Youtube/Printscreen

"Mislim da ljudi žele od nas da napustimo Evropsku uniju 31. oktobra", bio je uporan Džonson.

Prolaznik mu je upadao u reč govorivši "da to svi znaju", na šta je Džonson odgovorio: "Fantastično. To je ono što ćemo da uradimo". Njegov sagovornik nije odustajao, iako mu je Džonson okrenuo leđa.

" Trebalo bi da si u Briselu da pregovaraš. Gde se pregovori odvijaju? Ti si ovde u Morliju u Lidsu. Trebalo bi da si u Briselu da vodiš pregovore protiv napuštanja EU", rekao je.

Muškarac uopšte nije dozvoljavao Džonsonu da govori.

"On govori već najmanje šest nedelja od kada je izabran i ništa nije rekao. Ništa nisi rekao za šest nedelja! Otišao si u parlament i igrao si igrice", nastavio je povišenim tonom.

"Zapravo, to uopšte nije tačno.... - pokušao je da se brani Džonson pre nego što mu je sagovornik još jednom upao u rečenicu: "To je u potpunosti tačno!".

Džonson je na kraju razjarenom građaninu rekao da je Britanija na "korak do postizanja sporazuma".

foto: Youtube/Printscreen

"Dobićemo sporazum. Uz dužno poštovanje, ali ako opozicija želi da uradi ovo zašto onda neće na izbore?", rekao je Džonson i ućutao.

Tada se u raspravu ubacila i Laura Kuensberg, novinarka Bi-Bi-Sija koje je takođe oštro pitala Džonsona kako planira da ujedini zemlju kada "izbacuje ljude iz svoje stranke i primorava ljude na izbore koje mnogi ne žele".

"Jedini na čin da to uradimo je da je izvedemo zemlju iz Evropske Unije do 31. oktobra i krenemo napred", rekao je Džonson za kraj ove rasprave.

To nije bio jedini Džonsonov neugodan susret sa građanima.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili na internetu, gospodin ljubazno steže Džonsonovu ruku i sa osmehom na licu mu kaže: "Molim Vas, napustite moj grad!".

Džonson je samo kratko odgovorio: "Hoću, uskoro".

Džonson se video i sa pristalicama, ali je njih ipak bilo manje nego nezadovoljnih građana.

Kurir.rs/BBC/Sky news Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track