DŽONSON SE DODVORAVA IRCIMA: Želim da sednemo i napravimo dobar dogovor o Bregzitu! (VIDEO)
Foto: EPA

BOS PO TRNJU

DŽONSON SE DODVORAVA IRCIMA: Želim da sednemo i napravimo dobar dogovor o Bregzitu! (VIDEO)

Planeta -

DUBLIN - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da želi sporazum o Bregzitu 18. oktobra i da nije obeshrabren pokušajima parlamenta da blokira izlaz iz Unije bez dogovora.

Govoreći u Irskoj tokom susreta sa kolegom Leom Varadkarom, Džonson je rekao da donosi ideje kako da se reši pitanje sa bekstopa, to jest mehanizma koji obezbeđuje da granica između Irske, članice EU, i britanske Severne Irske ostane otvorena bez obzira na Bregzit, ali da ne treba danas očekivati rešenje.

"Imam jasnu poruku, želim da sednem sa tobom Leo, i da dođemo do dogovora, dobrog dogovora", rekao je Džonson. "Kao i ti, i ja sam pažljivo ocenio posledice i za našu zemlju i za vas ukoliko ne postignemo dogovor. Da, Britanija bi mogla to da učini i prođe kroz to, ali nema sumnje da bi ishod bio neuspeh za koji bismo svi bili odgovorni", rekao je Džonson.

On je dodao da to treba da bude urađeno zbog, kako je rekao, "posla, poljoprivrednika i miliona običnih ljudi koji računaju na nas da iskoristimo kreativnost da postignemo dogovor".

"Žeim da znate da bih najviše voleo da postignemo sporazum", rekao je Džonson.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track