POBESNELI AUTOBUS SE ZAKUCAO U HRVATSKI RESTORAN U VIZBADENU: Pre toga udario u kola sa 4 osobe, a zatim se zabio u terasu! Samim čudom ona je bila zatvorena! (VIDEO)
Foto: Screenshot

opasno

POBESNELI AUTOBUS SE ZAKUCAO U HRVATSKI RESTORAN U VIZBADENU: Pre toga udario u kola sa 4 osobe, a zatim se zabio u terasu! Samim čudom ona je bila zatvorena! (VIDEO)

Planeta -

Autobus sa 10 putnika, bez vozača, u subotu veče je vozio oko 120 metara, udario u automobil u kojem je bilo četvoro ljudi, pa “uleteo” u hrvatski restoran Mauritius, u vlasništvu porodice Bartulović u Vizbadenu. Restoran je u trenutku nesreće bio zatvoren.

"Zatvorili smo ranije jer je bilo loše vreme, padala je kiša, terasa restorana nije mogla da radi. Da nije bilo lošeg vremena, sam Bog zna kakva se tragedija mogla dogoditi", kaže Milenka Bartulović za Fenix.

Prema policijskom saopštenju, neobična nesreća se dogodila oko 23 sata. Vozač se zaustavio na autobuskoj stanici u blizini restorana. Izišao je iz autobusa kako bi popravio vrata autobusa koja su se zaglavila. Autobus je počeo lagano da klizi, a kako se nalazio na blagoj nizbrdici dobio je ubrzanje i počeo da sve brže kretati.

Udario je u automobil u kojem su sedele četiri osobe i “uletio” u već zatvoreni restoran. “Ulazak” autobusa u restoran ublažila je gvozdena ograda koja se nalazi između puta i restorana.

Putnici u automobilu u kojeg je autobus udario su lakše povređeni i odvezeni u bolnicu. Od 10 putnika u autobusu niko nije povređen.

Materijalna šteta je procenjena na oko 120.000 evra, rekao je policijski portparol.

Porodica Bartulović je u šoku. Vlasnica restorana Milenka Bartulović kaže, ne može, niti želi da razmišlja o šteti nastaloj na restoranu, već zahvaljue Bogu jer je u subotu padala kiša, a oni restoran i terasu restorana zatvorili ranije.

"Samo nam je Bog pomogao jer je tu veče padala kiša. Idem u crkvu da zapalim sveću i da zahvali se Bogu jer da sinoć nije bilo nevreme, restoran bi radio duže, terasa bi bila otvorena, na terasi ljudi. Ne smem niti pomisliti što se moglo dogoditi. Restoran je trenutno zatvoren, ne znam i ne zanima me kad ćemo otvorti, ne zanima me niti kolika je šteta, ja sam samo srećna da nitko nije smrtno stradao", rekla je za Feniks Milenka Bartulović.

Kurir.rs/Fenix Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track