Najnovije vesti

TRAMP ŠOKIRAO U BORBI PROTIV ŠTEDLJIVIH SIJALICA: Zbog njih uvek izgledam NARANDŽASTO! Šta fali starom osvetljenju? (VIDEO)
Foto: AP / Alex Brandon

protiv zelenih propisa

TRAMP ŠOKIRAO U BORBI PROTIV ŠTEDLJIVIH SIJALICA: Zbog njih uvek izgledam NARANDŽASTO! Šta fali starom osvetljenju? (VIDEO)

Planeta

Predsednik SAD Donald Tramp poznat je po izjavama protiv projekata uštede energije i očuvanja planete, ali najnovijom u nizu okrivio je štedljive sijalice jer zbog njih "deluje narandžasto".

"Šta je sa sijalicom", upitaoje Tramp na početku govora protiv štedljivih sijalica, pa nastavio:

"Na prvom mestu, ono što je meni najvažnije, je to da od ovih sijalica koje nas prisiljavaju da koristimo izgledam narandžasto. Uvek je do sijalice. Na drugom mestu je to što su višestruko skuplje od starih, običnih sijalica koje smo do skoro koristili, a koje su dobro funkcionisale.

foto: EPA / Kevin Dietch / Pool

Federalna pravila koje je ukinula Trampova administracija ranije ovog meseca odnose se na korišćenje štedljivih sjalica i niz propisa o energetskoj efikasnosti.

Kritičari smatraju da je to još jedan u nizu napora da se anuliraju mere donete pred kraj Obamine vladavine, a koje bi trebalo da stupe na snagu od januara. Ukidanje ovih mera obrazloženo je time da bi zbog njih cene sijalica porasle do neizdrživog nivoa.

Kurir.rs / CNN

Foto: AP / Alex Brandon

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...