Najnovije vesti

UDAR NA HRIŠĆANE U KINI: Vlasti uvele 4 koraka za disciplinovanje crkava! Traže da zamene deset Božjih zapovesti citatima predsednika Kine! (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

UDAR NA HRIŠĆANE U KINI: Vlasti uvele 4 koraka za disciplinovanje crkava! Traže da zamene deset Božjih zapovesti citatima predsednika Kine! (VIDEO)

Planeta

Kineska vladajuća Komunistička partija navodno cenzuriše osnove hrišćanstva i zatvara crkve koje se ne pridržavaju cenzure.

Izveštaji tvrde da je vlada zatražila da Deset zapovesti bude zamenjeno citatima predsednika Si Đinpinga, a da se portreti predsednika, bivšeg vođe Mao Ce Tunga i druge komunističke propagande koriste kao deo „sinicizacije“ kako bi se osiguralo da su građani lojalni režimu koji je zvanično ateistički ili se suočiti sa gnjevom režima.

„Partija se mora poštovati u svakom pogledu. Morate da radite sve što vam stranka kaže. Ako budete protivrečili, vaša crkva će odmah biti zatvorena", navodno su službenici Ujedinjenih radničkog fronta rekli vernicima.

 

Crkva "Three-Self" jedna od najvećih protestantskih crkava na svetu - uklonila je Deset zapovesti sa skoro svih njihovih lokacija, ali neke su, kako se izveštava, zatvoreni zbog neprovođenja vladinog plana.

 

Vernici su rekli Biter Vinteru, časopisu o verskim slobodana i ljudskim pravima u Kini, da vlada preti da će na crnu listu biti stavljen svako ko se ne pridržava preporuka, što znači da će im putovanja biti ograničena, a školovanje i zapošljavanje budu onemogućeni.

"Krajnji cilj Komunističke partije je "da postane Bog ". To je đavo oduvek činio", rekao je pastor iz državne protestantske crkve i dodao da vlada ima proces u četiri koraka za metodičko uništavanje "Thre-Self" crkava uništavanjem osnovnih načela.

 

"Prvi korak vlade je da zabrani verske pamflete," rekao je on. "Zatim demontira krstove i počinje da sprovodi "četiri zahteva" naređujući da se nacionalna zastava i " osnovne socijalističke vrednosti" postave u crkve. Potom se postavljaju nadzorne kamere za praćenje vernika i verske aktivnosti. Poslednji korak je zamena Deset zapovesti govorima Si Đinpinga".

 

Nedavno je vlada takođe počela da primenjuje zakon da crkva ne može prihvati nikoga mlađeg od 18 godina, štp znači da crkve da ne mogu da imaju nedeljnu školu.

 

Kurir.rs/Fox

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...