OVAKO SRPSKI SOKOLIĆI IZ DALEKOG SVETA MISLE NA DECU NA KOSOVU I METOHIJI: Od najmanjih nogu uče srpska kola i sa Novog Zelanda šalju najtopliju moguću poruku! (VIDEO)
Foto: Facebook / Children for Children

humanitarni koncert

OVAKO SRPSKI SOKOLIĆI IZ DALEKOG SVETA MISLE NA DECU NA KOSOVU I METOHIJI: Od najmanjih nogu uče srpska kola i sa Novog Zelanda šalju najtopliju moguću poruku! (VIDEO)

Planeta -

Poznato je da naši ljudi rasuti po celom svetu odreaguju na svaki miris ili melodiju koja ih vraća u rodni kraj, ali da nažalost retko uspevaju u svojoj deci, rođenoj daleko "u tuđini", da probude istu emociju.

Snimak najmlađih folkloraša na dalekom Novom Zelandu, grupe Sokolići, međutim, govori potpuno drugačije.

Ne samo da ponosno nose srpske nošnje dok igraju zahtevne koreografije naših kola, već je i povod koncerta koji su održali početkom meseca zaista za ponos.

Naime, Sokolići su nastupili u Oklandu na humanitarnom koncertu čiji kompletan prihod ide najugroženijima u južnoj srpskoj pokrajini, posebno deci.

U orgaizaciji Deca za decu (Children for chlidren) održan je 15. po redu koncert čiji učesnici pokušavaju da kroz očuvanje tradicije i negovanje srpske kulturne baštine, učine i koliko mogu za svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

Pre svega, kako ističu, da im poruče da nisu zaboravljeni.

"Trudimo se da učimo našu dacu pravim vrednostima, između ostalog da u životu moraju da budu solidarni i da se trude da pomognu nekom svojim radom i mogućnostima. Naravno, učimo ih da znaju ko su i odakle su, a sve to kroz lepo druženje" rekao je jedan od ponosnih roditelja.

Kurir.rs

Foto: Facebook / Children for children

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track