PESKOV O SKANDALOZNOM OBJAVLJIVANJU TRANSKRIPTA RAZGOVORA TRAMP-ZELENSKI: Nadam se da Bela kuća neće objaviti o čemu su pričali Putin i Tramp!
Foto: AP

VELIKA AFERA

PESKOV O SKANDALOZNOM OBJAVLJIVANJU TRANSKRIPTA RAZGOVORA TRAMP-ZELENSKI: Nadam se da Bela kuća neće objaviti o čemu su pričali Putin i Tramp!

Planeta -

MOSKVA - Moskva se nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa, neće biti objavljeni, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Naravno, ovaj vid objavljivanja je neuobičajena praksa", rekao je Peskov, komentarišući objavljivanje transkripta telefonskog razgovora Trampa i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

On je objasnio da su takvi razgovori između šefova država, po pravilu, poverljivi ili veoma poverljivi.

"To je standardna praksa širom sveta i obično se ta konverzacija ne objavljuje", rekao je Peskov dodajući da je u slučaju Ukrajine objavljivanje transkripta urađeno je uz obostrani pristanak.

"Naravno, želeli bismo da se nadamo da u našim bilateralnim odnosima, koji već imaju dovoljno ozbiljnih problema, neće doći do ovakve situacije", rekao je portparol Kremlja.

Upitan da li bi Moskva dozvolila objavljivanje transkripta razgovora Putina i Trampa, Peskov je rekao da nema univerzalnog odgovora već da se svaki slučaj mora razmatrati odvojeno.

"Niko nam se nije obratio sa takvim zahtevom", dodao je on i ocenio da je objavljivanje razgovora Zelenskog i Trampa "striktno unutrašnja američka stvar" i da Moskva nema nameru da se meša.

Kurir.rs/Tanjg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja