DŽIP TERORISTA PAO U AMERICI: Terencem divljao po tržnom centru u Ilinoisu, optužen zbog bizarnog zakona! (VIDEO)
Foto: Screenshot

ludak

DŽIP TERORISTA PAO U AMERICI: Terencem divljao po tržnom centru u Ilinoisu, optužen zbog bizarnog zakona! (VIDEO)

Planeta -

Amerikanac koji je upravljao terecem kada je upao u tržni centar u Ilinoisu ranije ovog mjeseca optužen je za terorizam, ali njegov motiv ostaje nepoznat, objavila je policija u subotu.

Policija je saopštila da je Garsia 20. septembra vozio SUV kroz ulaz u Vudfild Mol. Video incidenta pokazuje kako se vozilo polako kreće kroz unutrašnjost tržnog centra. Šef policije Šaumburga Bil Volf rekao je da je SUV ušao "prilično duboko" u tržni centar. Kupci, uključujući i dva policajca van dužnosti, zadržali su Garciju do dolaska vlasti, saopštila je policija.

Tri osobe su prevezene u bolnicu sa povredama, koje nisu bile opasne po život i nisu posledica SUV-a koji je nekoga udario, saopštila je policija tada.

Volf je rekao da "nema naznaka da je ovaj incident povezan sa bilo kojom vrstom terorističkog čina".

Garsia iz obližnjeg Palatina, nije imao veze sa tržnim centrom i nije bio ljut, rekao je Volf. Garsia je bio u tržnom centru "vrlo kratko vreme" pre nego što je SUV prošao kroz ulaz, ali nije bilo dokaza da je on tamo nešto kupovao.

Optužba za terorizam proizilazi iz zakona Ilinoisa koji delimično definiše teroristički akt kao "svaki akt koji nanosi značajnu štetu bilo kojoj zgradi koja sadrži 5 ili više preduzeća bilo koje vrste".

Motiv navodnih postupaka Garsije nije poznat. Policija je rekla da nema razloga da veruje da je ciljao bilo koga u tržnom centru.

Kurir.rs/CNN Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track