ŠVERCOVALI 1,2 TONE KOKAINA, PA DOŽIVELI BRODOLOM: Kolumbijska mornarica ih zatekla kako plutaju među paketima droge! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Ruptly, Printecreen/Fuerza Naval del Pacífico - Armada de Colombia

maler

ŠVERCOVALI 1,2 TONE KOKAINA, PA DOŽIVELI BRODOLOM: Kolumbijska mornarica ih zatekla kako plutaju među paketima droge! (VIDEO)

Planeta -

Kolumbijska mornarica spasila je trojicu državljana Kolumbije koji su plutali između paketa kokaina, 30 nautičkih milja od mesta Tumako, u kolumbijskim vodama, nakon što je njihov brod potonuo u nedelju.

Video snimci nastali su 28. septembra, a na njima se vide trojica krijumčara droge koji su zgrabili pakete i čekali dolazak broda kolumbijiske mornarice, čije bi im pripadnici spasli živote.

Spasla ih je izvršila jedinica obalske straže Tumako uz podršku aviona Četvrtog bataljona Nacionalne vojske protiv trgovine drogom.

Prema podacima pacifičkih snaga kolumbijske mornarice, trojica spasenih su primila prvu pomoć na brodu i prebačeni su u luku.

Tamo je utvrđeno da je materijal od 1,2 tone (1.265 kilograma), koji se nalazio u pakovanjima, zapravo kokain hidrohlorid.

Pošiljke droge i uhapšeni krijumčari biće procesuirani za krivična dela trgovine, proizvodnje i transporta narkotika.

Kurir.rs/RT/Njujork Post

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track