DUTERTE IMA REŠENJE: Pozvao ruske pravoslavne sveštenike u borbu protiv terorista
Foto: AP

kakav predlog

DUTERTE IMA REŠENJE: Pozvao ruske pravoslavne sveštenike u borbu protiv terorista

Planeta -

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je pozvao misionare Ruske pravoslavne crkve u svoju zemlju.

"Teroristi govore da imaju religiju. Međutim, ona tamo nema glavnu ulogu. Želim da pozovem misionare Ruske pravoslavne crkve da dođu i, ako je moguće, sagrade crkvu“, rekao je Duterte na diskusionom forumu "Valdaj" u Sočiju i dodao da bi pravoslavna vera mogla da se suprostavi terorističkoj propagandi.

Duterte je govorio i o ličnoj odgovornosti u borbi protiv droge u svojoj državi i njenim posledicama.

foto: EPA

"Kada sam došao na vlast, počeo sam borbu protiv korupcije i trgovine narkoticima. Sa tim problemima sam morao da se borim i unutar same Vlade, zato sam morao da uradim nešto radikalno. Neki tvrde da moje izjave pobuđuju ljude da ubijaju narko-bosove. Da vam pravo kažem, bio bih srećan da je to tako“, naveo je.

Predsednik Filipina je izjavio i da se situacija u njegovoj zemlji normalizovala nakon isporuka ruskog i kineskog oružja.

"Želeo sam da kupim od Amerike 24.000 pušaka M-16 za svoju policiju, a jedan kongresmen je ustao i rekao: ’Nemojte prodavati oružje Filipinima, posebno tom gradonačelniku, on će iskoristiti te puške da ubija građane Filipina“, kazao je Duterte i podsetio da su SAD obustavile isporuke pušaka zbog sukoba u Maravi 2017. godine.

"Trebalo je nekoliko meseci da se situacija normalizuje. To se desilo tek kada su Rusija i Kina isporučile potrebno oružje, koje je vrlo kvalitetno. Sada možemo sa rastojanja da vodimo borbe. To oružje ima domet od dva kilometra, ne morate se približavati. Zaista je dobro“, zaključio je filipinski lider.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track