MAKRON UPOZORAVA DA PROTIV TERORISTA DRŽAVNE SLUŽBE NE MOGU SAME: Protiv islamističke hidre moramo svi da budemo budni!
Foto: EPA / Ian Langdson

komemoracija ubijenim policajcima

MAKRON UPOZORAVA DA PROTIV TERORISTA DRŽAVNE SLUŽBE NE MOGU SAME: Protiv islamističke hidre moramo svi da budemo budni!

Planeta -

Francuska mora razviti budno društvo u borbi protiv islamiskih militanata, rekao je predsednik te zemlje Emanuel Makron tokom odavanja počasti žrtvama terorističkog napada nožem u sedištu pariske policije.

Makron je rekao da je to pitanje za celu naciju koja treba da se ujedini, pokrene i bude spremna da reaguje, prenosi Rojters.

"Sama administrativna služba i sve državne službe pojedinačno neće moći same da prevladaju islamističku hidru", rekao je Makron u kancelariji policije u blizini katedrale Notrdam.

foto: EPA / Ian Langdson

Pozivajući se na čudovište iz grčke mitologije kojem kada se odseče glava izraste nova, Makron je istakao da Francuska mora da razvije društvo u kojem će svi paziti na znakove ljudi koji su pod rizikom da padnu pod uticaj islamističkih ekstremističkih mreža.

Kako se podseća, IT stručnjak zaposlen u policiji nožem je usmrtio tri policajca i administrativnog radnika, pre nego što ga je policija likvidirala.

Napadač, koji je poreklom sa Martinika, posle prelaska u islam imao je kontakte sa pojedincima koji verovatno pripadaju islamistickom salafistickom pokretu, saopštili su tužioc

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Ian Langdson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track