OGLASIO SE BIVŠI PRIJATELJ FATALNE DŽONSONOVE PLAVUŠE: Hvalila se da je imala SEKS sa njim i ponosno pokazivala "šljive od Borisa"! (VIDEO)
Foto: Profimedia

AFERA DRMA BRITANIJU

OGLASIO SE BIVŠI PRIJATELJ FATALNE DŽONSONOVE PLAVUŠE: Hvalila se da je imala SEKS sa njim i ponosno pokazivala "šljive od Borisa"! (VIDEO)

Planeta -

Dženifer Arkjuri, poslovna žena u centru skandala zbog povezanosti sa britanskim premijerom, hvalisala se kako je imala seks sa njim i ponosno pokazivala svoje “šljive od Borisa”, tvrdi njen nekadašnji prijatelj Milo Janopulos.

Janopulos, koji je radio u industriji tehnologije u Londonu, rekao je za Dejli mejl da je Arkurijeva "ponosno i na sav glas" pokazivala dokaze svoje romanse i da je pokušao da je odvrati od toga. On je istakao da ona nije govorila da su njene masnice posledica "bilo čega nasilnog", već da su "trofeji" nastali usled "entuzijastičkog, dobrovoljnog vođenja ljubavi".

Arkjurijeva je juče više puta odbila da porekne da je imala romansu sa Džonsonom, kojem preti istraga zbog navodnog sukoba interesa. Premijer poriče da je pogrešno postupio dok je Arkurijeva, bivša manekenka i tehnološka preduzetnica čija je firma primila preko 100.000 iz javnog fonda, juče rekla kako "nije bila favorizovana".

Arkjurijeva je priznala da je u to vreme bila prijatelj sa Janopulosom, kontroverznim desničarskim aktivistom koji je zabranjen na Tviteru i Fejsbuku.

"Boris Džonson i ja stavili smo Arkjurijevu na londonsku tehnološku mapu ističući njene događaje kao glavne – ja kao tehnološki stručnjak, a Boris kao Boris", rekao je Janopulos.

"Ona i ja smo brzo postali prijatelji. Uživao sam u njenoj veseloj, živahnoj ličnosti i divio se njenoj besramnoj samopromociji", dodao je on.

Prijateljstvo je trajalo nekoliko godina, kako se Arkjurijeva kretala londonskom tehnološkom scenom.

"Tokom tog perioda Dženifer se hvalisala meni i drugima kako je imala seks sa Borisom u njenom stanu u Šordiču (umetničkom delu Londona). Upozorio sam je više puta da se ne petlja s Borisom fizički, ali već je bilo prekasno. Afera je bila dobrano u toku", priča Janopulos.

On je dodao da njen odnos ne bi iznenadio nikog tokom prvih dana procvata kvazi autonomne nevladine organizacije Tek Siti.

"To je bila javna tajna, najviše zato što je Dženifer volela da je oglašava, posebno nakon par čaša vina. Toliko je pominjala tadašnjeg gradonačelnika Londona da je bilo iscrpljujuće. Ali i veoma zabavno", ističe Janopulos.

Kako je ispričao, Arkurijeva se jednog popodneva pojavila u restoranu u Faringdonu, delu Londona, u preterano kratkoj suknji sa ljubičastim masnicama na butinama i grudima, koje je ponosno nazvala "Borisovim šljivama".

"Rekla je da su te masnice posledica seksa sa Borisom. Nije bilo naznake da se događa nešto nasilno. Štaviše, Dženifer je pokazivala dokaze svoje afere kao trofeje", naveo je Janopulos.

Prethodno je objavljeno da se Arkjurijeva poverila prijateljima da je imala romansu s Džonsonom dok je bila njegov "tehnološki savetnik". Sporan deo odnosi se i na njenu aplikaciju za posao izvršne direktorke Tek Sitija 2012.

Mejlovi čiji su detalji procureli u javnost pokazuju da je Džonson podržao Arkjurijevu za funkciju koja godišnje donosi 100.000 evra zarade. Arkjurijeva je juče rekla da su je Janopulos i ostali tadašnji prijatelji takođe podržali.

Međutim, Janopulos kaže da ju je podržao samo kako bi joj se narugao.

"Dženifer to tada nije shvatala, ali ja sam je ismejao preporučujući je za posao u Tek Sitiju. Smatram da je nisu ozbiljno razmatrali jer sam znao kakva je tračara i koliko je indiskretna bila po pitanju svoje afere s Borisom. Ali, ona mi je pokazala mejlove u kojima joj je osoblje gradonačelnikove promotivne agencije "London & Partners" ponudilo pomoć sa aplikacijom, iako im je priznala da nema dovoljno iskustva", navodi on.

Janopulos tvrdi da je Arkjurijeva često aludirala na profesionalne prednosti koje bi mogla izvući iz svoje veze, a navodno mu je čak poverila da joj je Džonson napisao preporuku za poziciju u Tek Sitiju.

"Gradonačelnik je još bio oženjen, a ona ga je izlistala u svom CV-u kao najvažniju profesionalnu preporuku. Znam to jer mi je poslala dokument na četiri strane, tražeći pomoć u njegovom 'šminkanju'" kaže on.

Janopulos je istakao da "nema pojma" da li je Džonson lobirao za Arkjurijevu.

"Tokom godina udaljio sam se od Dženifer jer sam poslom otišao za Ameriku. Počeo sam da se fokusiram na politiku i manje pisao o tehnologiji. Ona nije uradila ništa da održi prijateljstvo. Pretpostavljam da me nije smatrala korisnim po njenu karijeru kad sam stekao reputaciju kontroverznog i glasnog 'advokata' Donalda Trampa. Dženifer koju ja pamtim želela je više od svega da bude slavna. Bila je spremna da uradi sve da dođe dotle. Nažalost po nju, uspela je. Dženifer mi se 2014. zahvalila za podršku kad se prijavljivala za posao u Tek Sitiju. 'Zauvek te volim zbog toga', napisala je. Nisam imao srca da joj kažem da je to bila okrutna šala", rekao je Janopulos.

Arkjurijeva i njene firme dobile su više od 126.000 funti iz budžeta a premijer je suočen s optužbama o sukobu interesa. - Pokušali smo da popijemo piće ili ručamo u javnosti, ali se to pretvorilo u pokazivanje, pa sam ga pozvala u svoju kancelariju – objasnila je ona.

Arkjurijeva se prošle godine preselila u Kaliforniju sa Britancem Metjuom Hikijem i njihovom ćerkom. Džonson je prošle nedelje izjavio da je sve što je uradio na promociji Londona u inostranstvu kao gradonačelnik bilo u potpunom skladu sa zakonom.Tako je Arkjurijina firma Inotek primila niz zajmova od Džonsonove promo agencije London & Partners.

Arkjurijeva je juče rekla da sa Džonsonom nikada nije govorila o sponzorstvu ili zajmovima i porekla je da ga je pitala da joj pomogne finansijski. Takođe je više puta odbila da kaže da li je zaista imala romansu sa aktuelnim premijerom. Arkjurijeva, koja je rekla da je Džonsona – u njenom telefonu upisanog kao "Aleksa Veliki" – prvi put srela u oktobru 2011, i navela da ih je spojila ljubav prema klasičnoj literaturi.

Džonsonovo prvo ime je Aleksandar, ukazuje Dejli mejl. Arkjurijeva je ispričala da ju je Džonson nekoliko puta posetio u njenom stanu u Šordiču – u kojem kako je rekla ima šipku za egzotični ples. U istom kraju joj je bila i kancelarija.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track