Najnovije vesti

ERDOGAN BRANI TURSKU INVAZIJU NA SIRIJU, PA ZAPRETIO EVROPI: Otvorićemo granice i poslaćemo vam 3,6 miliona izbeglica!
Foto: AP

oštra poruka

ERDOGAN BRANI TURSKU INVAZIJU NA SIRIJU, PA ZAPRETIO EVROPI: Otvorićemo granice i poslaćemo vam 3,6 miliona izbeglica!

Planeta

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan branio je danas tursku invaziju na sever Sirije koja je naišla na osude širom sveta, a Evropi poručio da će joj poslati sirijske izbeglice ako invaziju okarakteriše kao okupaciju.

Erdogan je rekao da će turska vojna operacija podržati teritorijalni integritet Sirije tako što će suzbiti kurdsku kontrolu na severoistoku zemlje.

 

On je rekao da je od početka invazije juče ubijeno 109 "terorista".

 

Erdogan je upozorio i Evropu da će Turska otvoriti vrata i poslati sirijske izbeglice na stari kontinent ako Evropa okarakteriše invaziju u Siriji kao okupaciju, prenosi Rojters.

 

"Evropo, probudi se. Opet govorim, ako vojnu operaciju proglasite okupacijom, otvorićemo vrata, poslaćemo vam 3,6 miliona izbeglica", rekao je Erdogan.

 

"Oni nisu iskreni, samo izmišljaju", rekao je Erdogan govoreći o kritičarima Turske. Tom prilikom posebno je izdvojio Saudijsku Arabiju i Egipat.

 

On je poručio i Saudijskoj Arabiji da se "pogleda u ogledalo" kad kritikuje tursku invaziju i zapitao "ko je doveo Jemen u ovo stanje?" Egiptu je, takođe, poručio da ne može da kritikuje ovu operaciju, jer je "Egipat ubica demokratije".

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...