KURDSKE SNAGE TVRDE DA SU UBILE 262 TURSKA VOJNIKA: Turci kažu da ih je stradalo samo četvoro
Foto: EPA

medijski rat

KURDSKE SNAGE TVRDE DA SU UBILE 262 TURSKA VOJNIKA: Turci kažu da ih je stradalo samo četvoro

Planeta -

Turske oružane snage i njihovi saveznici izgubili su 262 ljudi od početka turske operacije "Izvor mira" na severoistoku Sirije, javila je TV Rudou pozivajući se na saopstenje Sirijskih demokratskih snaga.

Prema istom izvoru Kurdi su izgubili 22 borca, preneo je Itar Tas.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u Siriji ubijena još dva njena vojnika, čime se broj poginulih turskih vojnika popeo na četiri, za tri dana otkada je započela vojnu ofanzivu protiv kurdskih boraca na severoistoku Sirije.

Ministarstvo je navelo u saopštenju da su vojnici poginuli nakon minobacackog napada na tursku bazu koji su izveli pripadnici sirijskih kurdskih Jedinica narodne zaštite (YPG), preneo je AP.

U međuvremenu, turski ministar odbrane Hulusi Akar je izjavio da je u turskoj operaciji "Izvor mira" na severu Sirije ubijeno je 342 terorista.

foto: EPA

"Naša vojska uspešno izvodi operaciju "Izor mira" u skladu sa našim planovima", kazao je Akar za stanicu NTV, dodajući da su, prema poslednjim podacima, neutralisana 342 ekstremista.

Troje mrtvih u eksploziji automobila bombe

Najmanje troje civila je poginulo, a devet ih je povređeno danas u eksploziji automobila bombe u sirijskom gradu Kamišli, saopštile su bezbednosne snage kurdske administracije. U saopštenju se dodaje da spasioci još tragaju za preživelima u ruševinama, prenosi Rojters. Niko još nije preuzeo odgovornost za napad, ali se u saopštenju navodi da je Islamska država od početka turske ofanzive na severu Sirije pojačala aktivnosti.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track