BAJDEN MLAĐI SE POSIPA PEPELOM: U Kini sam radio bez profita, a ako mi otac postane predsednik SAD, neću raditi za strance
Foto: EPA

progovorio

BAJDEN MLAĐI SE POSIPA PEPELOM: U Kini sam radio bez profita, a ako mi otac postane predsednik SAD, neću raditi za strance

Planeta -

Hanter Bajden, sin bivšega potpredsednika Sjedinjenih Država, Džoa Bajdena, prvi je put u nedelju reagovao na kritike koje je na njegov račun izgovorio američki predsednik Donald Tramp pa je branio svoje poslove u Ukrajini i Kini.

Hanter Bajden, koji je mesecima ćutao, preko advokata je poručio da namerava da podnese ostavku na članstvo u upravi kineske kompanije te da, u slučaju da njegov otac pobedi na američkim predsedničkim izborima, ne namerava da radim ni za jednu kompaniju.

U saopštenju se ne navode razlozi ostavke najavljene za 31. oktobar.

"Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno", napisao je njegov advokat Džordž Mesires u saopštenju. "Nije smatrao da je primereno da razgovara o njima sa ocem pa to nije ni učinio".

Kao član uprave šangajske kompanije za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR nije ostvario nikakav profit, naveo je advokat.

Trampove optužbe protiv Hantera Bajdena, koje je izneo bez ikakvih dokaza, i njegovi napori da ukrajinske zvaninike nagovori na istragu, prošlog meseca su podstakle demokrate na pripreme postupka opoziva američkog predsednika.

Po istraživanju javnog mišljenja, Bajden trenutno vodi među demokratama u trci za predsedničkog kandidata.

Advokat Hantera Bajdena kazao je da Hanter, dok je radio u ukrajinskoj energetskoj kompaniji Bursimi, nije bio suočen ni sa kakvim optužbama za bilo kakav prestup. Tu kompaniju je napustio u aprilu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja