SIRIJSKA VOJSKA STIGLA KURDIMA U POMOĆ, ERDOGAN ĆE POBESNETI: Turci hteli da uđu u grad Manbidž, Asadove snage ih preduhitrile! (VIDEO)
Foto: EPA/SANA

preokret na ratištu

SIRIJSKA VOJSKA STIGLA KURDIMA U POMOĆ, ERDOGAN ĆE POBESNETI: Turci hteli da uđu u grad Manbidž, Asadove snage ih preduhitrile! (VIDEO)

Planeta -

Sirijska vojska ušla je danas u grad Manbidž na severu Sirije, javili su sirijski državni mediji.

Posle turske ofanzive na sever Sirije i povlačenja SAD, Sirija je uputila svoje vojnike duboko u teritoriju koju drže Kurdi južno od turske granice, navodi Rojters.

Ranije danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da su turske trupe i njeni saveznici iz sirijske opozicije spremni da počnu napad na grad Manbiž koji drže sirijski Kurdi.

"Sprovešćemo našu odluku o Manbižu", rekao je Erdogan novinarima.

Sirijski Kurdi su u međuvremenu sklopili sporazum sa vladom u Damasku za zajedničku odbranu od turske invazije.

Inače, tursko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas i odbacilo odluku Evropske unije da suspenduje izvoz oružja Turskoj zbog turske ofanzive u Siriji i aktivnosti bušenja gasa u istočnom Mediteranu.

Zemlje EU obavezale su se danas da će suspendovati izvoz oružja Turskoj i složile se da naprave listu ekonomskih sankcija zbog turske eksploatacije nafte i gasa u vodama kod Kipra, prenosi Rojters.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/SANA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track