UBIO AFROAMERIKANKU U NJENOJ KUĆI, PA DAO OTKAZ U POLICIJI: Nije hteo da čeka da ga otpuste! (VIDEO)
Foto: EPA/STEPHEN SPILLMAN

stravičan zločin

UBIO AFROAMERIKANKU U NJENOJ KUĆI, PA DAO OTKAZ U POLICIJI: Nije hteo da čeka da ga otpuste! (VIDEO)

Planeta -

Aron Din, beli policajac koji je ubio jednu Afroamerikanku u njenom domu kada je odgovorio na dojavu o mogućoj provali, reagovao je neprimereno i dao je otkaz ne čekajući da bude otpušten, saopštio je danas šef policije u američkom gradu Fort Vortu.

Atatjana Džeferson (28) ubijena je u subotu ujutro dok je sa osmogodišnjim nećakom igrala igrice, kada ju je pogodio metak koji je doleteo kroz prozor.

Na snimcima kamere na opremi policajca vidi se da se Din nije predstavio kao policajac i da je pucao dve sekunde nakon što je uzviknuo ženi da pokaže ruke.

Policajac je došao na mesto događaja nakon što je komšija nešto posle 02.00 sata prijavio da je video otvorena ulazna vrata kuće, prenosi AP.

Na snimku se čuje kako Din viče: "Podigni ruke! Pokaži ruke!", ali se ne čuje da se identifikovao kao službeno lice.

Vidi se kako dve sekunde nakon upozorenja puca kroz prozor.

Iz policijske stanice Fort Vorta saopštili su da je policajac pucao pošto je "uočio pretnju", ali nije navedeno zbog čega se osećao ugroženo.

Šef policije Ed Kraus izjavio je da bi Din bio otpušten da sam nije dao otkaz.

Porodica ubijene Afroamerikanke zahtevala da Din bude otpušten i uhapšen.

"Morali su da razmišljaju o tome da je to nečija ćerka, da je neko voli. Sigurno je postojao bolji način. Nije moralo da dodje do ovoga", rekao je otac žrtve.

Atatjana Džeferson je završila biologiju na Univerzitetu "Ksavier", a radila je za kompaniju koja se bavi prodajom medicinske opreme.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/STEPHEN SPILLMAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja