Alergičan na tehniku!
Foto: Dejli Mejl.

Elektromagnetna preosetljivost

Alergičan na tehniku!

Planeta -
Mobilni telefoni i televizori izazivaju mu nesvesticu, krvarenje iz nosa i nepodnošljive glavobolje

LONDON - Bivši 36-godišnji kompjuterski tehničar Fil Inkli prinuđen je da živi u kamp prikolici u zabiti jer je alergičan na tehniku. Fil pati od retkog poremećaja - elektromagnetne hiperosetljivosti zbog čega mu uključeni mobilni telefoni i televizori izazivaju nesvesticu, krvarenje iz nosa i nepodnošljive glavobolje, objavio je britanski Dejli mejl. On tvrdi da se doslovno razboli i od najmanje količine radijacije koju emituju bežični internet, bežični i mobilni telefoni, mikrotalasna rerna, kompjuteri, televizori pa čak i obične baterije.

Čim se nađe u blizini tih aparata, osim nesnosne glavobolje, nesvestice i krvarenja iz nosa, Fil počinje da pati i od nesanice, nepodnošljivog peckanja i osećaja kao da mu koža gori. Poremećaj od kojeg pati toliko je izražen da više ne može da živi normalnim životom - izgubio je posao, prijatelje, novac i prinuđen je da živi kao pustinjak.

Lekari strahuju da bi i najmanja doza radijacije mogla da mu izazove tumor ili krvarenje na mozgu, ali to ne mogu da provere jer Fil ne može da podnese snimanje skenerom. Jedanput mu je, priča on, bilo toliko loše da veruje da mu je život spaslo samo to što se preselio u šumu gde je prvi put mogao da odspava u miru.

"Tehnika je moj život. Prosto je obožavam i to od detinjstva. Rodbini i prijateljima sam počeo da popravljam laptopove i tako sam i osetio da mi škode", iskren je Fil koji dodaje da je sve bilo u redu do pojave mobilnih telefona i bežičnog interneta koji mu razaraju zdravlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track