Najnovije vesti

ŠOK SCENA U BELOJ KUĆI! Tramp upoznao roditelje britanskog tinejdžera kojeg je autom ubila žena američkog diplomate, a onda im postavio bizarno pitanje: Ona je tu, da li želite da se sretnete sa njom! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/ CBS This Morning

zaprepastio sve

ŠOK SCENA U BELOJ KUĆI! Tramp upoznao roditelje britanskog tinejdžera kojeg je autom ubila žena američkog diplomate, a onda im postavio bizarno pitanje: Ona je tu, da li želite da se sretnete sa njom! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Donald Tramp upoznao je roditelje Harija Dana u Beloj kući i pokušao da ih natera da se susretnu licem u lice sa En Sakulas, ženom za koju se tvrdi da njihovog sina udarila auromobilom nakon čega je on umro. Šokirani roditelji su to odbili.

Američki predsednik je čak držao za ruku Harijevu mamu Šarlot Čarls dok je u drugoj prostorji bila En Sakulas. Šarlot je otkrila da ih je Tramp tri puta zamolio da se sretnu sa Sakulasovom kako bi mogla da "ozdravi".

"Iskazao je saučešće, delovao je toplo i bio je gostoljubiv, ali nije mu bilo potrebno mnogo vremena da nam saopšti da je En Sakulas u zgradi", rekla je Šarlot.

Kako kaže, ostala je bez daha kada je to pomenuo.

"Pitao je dva ili tri puta. Rekli smo ne, nismo mislili da je to ispravno", kaže ona i dodaje da je Tramp insistirao, ali oni su ostali pri svome.

Sakulas, supruga američkog diplomate, vozila je pogrešnom stranom puta kada se u avgustu sudarila sa Harijevim motociklom ispred RAF baze u Velikoj Britaniji. Dodeljen joj je diplomatski imunitet i pobegla je u SAD bez suočavanja sa britanskim sudovima zbog smrti 19-godišnjaka.

Ali u obrtu ove nedelje, Harijevim roditeljima je rečeno da više nema tu diplomatsku zaštitu - jer je sada u Americi. Na sastanku u Beloj kući, Tramp je rekao očajnim roditeljima da se Sakulas neće vratiti u Veliku Britaniju, pre nego što im je predložio da se sastanu sa njom tog trenutka.

foto: Profimedia, Printscreen: Youtube/Sky News

"Bili smo pomalo šokirani, mogla je da bude tu, na nekoliko kilometara od nas. Nije prikladno da je upoznamo bez terapeuta i posrednika. Ponovili da smo i dalje spremni da se sastanemo, ali na tlu Velike Britanije", rekla je Šarlot novinarima.

Dodala je da ubica njenog sina treba da se vrati i suoči sa pravosudnim sistemom u Britaniji.

"Kad smo mu rekli da bi isto uardio da je njegov sin u pitanju, bio je saglasan sa tim i rekao je da će ga to podstaći da ovo posmatra iz drugog ugla", dodala je ona.

"Ona mora da se vrati u Veliku Britaniju kako bi se suočila sa našim pravosudnim sistemom i da bismo mogli da dobijemo pravdu za Harija. Ne želimo sastanak na američkom tlu, gde ona trenutno ostaje skrivena, a njegova smrt zgurana pod tepih. Nije fer", rekla je Šarlot.

Kurir.rs/San

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...