PROČITAO I FRKNUO U ĐUBRE: Erdogan bacio Trampovo pismo u kantu! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

HIT

PROČITAO I FRKNUO U ĐUBRE: Erdogan bacio Trampovo pismo u kantu! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Pismo američkog predsednika Donalda Trampa upućeno turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu završilo je u kanti, piše BBC, pozivajući se na neimenovane izvore turskog predsedništva.

"Predsednik Erdogan je dobio pismo, potpuno ga odbacio i bacio u kantu", naveli su izvori.

U pismu, datiranom 9. oktobra, a poslatom nakon povlačenja američkih snaga iz Sirije, Tramp je poručio Erdoganu da "ne bude opasan momak i budala".

Tramp je u pismu, na dan početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, upozorio Erdogana da će, ako situacija u Siriji ne bude rešena na human način, u istoriji ostati upamćen kao đavo.

Na početku kratkog pisma, koje je na Tviteru objavila novinarka medijske kuće Foks, Triš Regan, Tramp turskom kolegi predlaže da postignu "dobar dogovor".

"Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništenje turske ekonomije, a učiniću to", naveo je Tramp, koji je već uveo neke sankcije Turskoj i preti da će ih proširiti tako da će one biti razorne za tursku privredu.

Tramp u pismu ističe da je teško radio da bi rešio neke od problema Turske i poručuje Erdoganu da ne razočara svet.

Dodaje da bi Erdogan mogao da dobije sjajan sporazum i da je kurdski general Mazlum Kobani spreman da pregovara s njim.

"On je spreman da vam da ustupke kakve Kurdi nikada u istoriji nisu dali", navodi američki predsednik i dodaje da Erdoganu šalje pismo kurdskog generala koje je upravo primio.

"Istorija će na vas gledati sa odobravanjem ako ovo izvedete na human način, ali će vas zapamtiti kao đavola ako se ne dese dobre stvari. Ne budite "opasan momak". Ne budite ludi", zaključio je u pismu Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track