TRAMP ISPROZIVAO BESNOG PSA, A MATIS MU ODGOVORIO ISTOM MEROM: Nisam samo najprecenjeniji general na svetu, ja sam Meril Strip među generalima! (VIDEO)
Foto: AP

RAZMENA OPASKI

TRAMP ISPROZIVAO BESNOG PSA, A MATIS MU ODGOVORIO ISTOM MEROM: Nisam samo najprecenjeniji general na svetu, ja sam Meril Strip među generalima! (VIDEO)

Planeta -

Bivši američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je da mu je čast da bude "najprecenjeniji general na svetu", odgovorivši time na uvredu predsednika Donalda Trampa koji ga je tako nazvao početkom ove nedelje.

Na humanitarnoj gala večeri u Njujorku Matis je kazao kako je sada "dosegnuo veličinu".

"Nisam samo najprecenjeniji general. Ja sam najveći, najprecenjeniji general na svetu. Počastvovan sam takvom ocenom Donalda Trampa jer je on i Meril Strip nazvao precenjenom glumicom", rekao je Matis pa zaključio: "Dakle, pretpostavljam da sam je Meril Strip među generalima, a, iskreno, to mi zvuči dobro."

Tramp je Matisa tako nazvao na sastanku s predstavnicima Demokratske stranke kada su razgovarali o američkoj politici u Siriji.

Penzionisani general marinaca rekao je da ga nije briga za Trampove komentare.

"Naravno da ne, ja sam se dokazao na bojnom polju, a Donald Tramp se dokazao lekarskim uverenjem", rekao je Matis aludirajući na to da je Tramp odlazak u Vijetnamski rat izbegao zbog zdravstvenog stanja.

"Mislim da je jedina osoba u vojsci, za koju Tramp misli da nije precenjena, pukovnik Sanders", odgovorio je Matis misleći na osnivača Kentaki frajd čikena (KFC).

Matis, nadimka Besni pas, napustio je Trampovu administraciju krajem prošle godine posle protivljenja povlačenju američkih jedinica iz Sirije.

Kurir.rs/Index.hr Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track