STRAVIČAN TORNADO OPUSTOŠIO DALAS: Snažna oluja čupala drveće i krovove, vetar od 110 kilometara na sat nosio sve pred sobom, grad ostao u mraku! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/CBSDFW

nevreme

STRAVIČAN TORNADO OPUSTOŠIO DALAS: Snažna oluja čupala drveće i krovove, vetar od 110 kilometara na sat nosio sve pred sobom, grad ostao u mraku! (VIDEO)

Planeta -

Tornado i jake grmljavine prošle su u nedelju kroz područje Dalasa, pri čemu su uništeni mnogi stambeni i poslovni objekti i što je ostavilo desetine hiljada ljudi bez struje.

Jake oluje, koje su uključivale vetar od 110 kilometara na sat, obilnu kišu, grmljavinu i grad, u nedelju su ostavile bez struje 65.000 ljudi, prenosi Onkor (Oncor), najveće državno komunalno preduzeće.

"Materijalna šteta je velika u područjima kroz koja je prošao tornado", objavio je Onkor na Tviteru.

Grad Dalas saopštio je da trenutno nemaju informacije o smrtnim slučajevima ili ozbiljnim povredama, ali su istakli i to kako su prvi koji su reagovali tokom noći tako što su gradski službenici išli od vrata do vrata proveravajući stanovništvo.

"Policijska uprava Dalasa i vatrogasci procenjuju oštećene strukture i to će činiti tokom cele noći", stoji u saopštenju za javnost.

Nešto iza 21 sat u nedelju, vatrogasno-spasilačka služba u Dalasu potvrdila je da se oluja formirala oko tri kilometra severno od aerodroma u Dalas Lav Fildu i da se kreće na istok.

Nacionalna meteorološka služba u Fort Vortu tornado je označila po život opasnom situacijom, piše Vašington post.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Pritnscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja