KINEZ OŽENIO MRTVU DEVOJKU NA NJENOJ SAHRANI: Želela je da nosi venčanicu, hteo sam da joj ispunim želju! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

BIZARNO

KINEZ OŽENIO MRTVU DEVOJKU NA NJENOJ SAHRANI: Želela je da nosi venčanicu, hteo sam da joj ispunim želju! (VIDEO)

Planeta -

Kinez Ksju Šinan (35) oženio se svojom mrtvom devojkom Jang Liju tokom njene sahrane, želeći da joj pokaže svoju ljubav, nakon što je preminula od raka dojke.

Pokojnica je bila u venčanoj haljini i okružena sa 169 buketa ruža kada joj je Ksju pročitao venčane zavete, objavili su lokalni mediji. Posebna ceremonija održana je na istoku Kine, a o ovom neobičnom događaju svjedočile su porodice i prijatelji bračnog para. "Ženo, molim te, ne brini. Meni će ostatak života biti bolan, ali neću odustati", kazao je Ksju. Inače, Jang je preminula 14. oktobra u 34 godinu nakon što se pet i po godina borila s rakom. Ksju je 7 dana ostao uz njeno tijelo, kako bi joj odao poštovanje.

Upoznali su se preko interneta i zaljubili se u avgustu 2007. godine. Par je zakazao venčanje u avgustu 2013. godine i počeo da se priprema. Ali njihov život se preokrenuo tri meseca kasnije, kada je Jang počela da oseća bol u grudima.

Budućoj nevesti, kojoj je tada imala 28 godina, dijagnostifikovan je rak dojke sledećeg marta. Jang je operisana i imala više hemoterapija, ali nikada nije plakala i uvek se smešila, prisetio se Ksju.

U 2017. godini, njeno se stanje poboljšalo i par je počeo da štedi novac za stan i ponovo se priprema za venčanje.

Nažalost, rak se vratio godinu dana kasnije, a njen nesuđeni suprug je poveo širom zemlje kako bi joj našli lek.

"Obišli smo čitavu državu, tražeći lekarsku pomoć tokom putovanja", rekao je Ksju.

Njeno zdravlje pogoršalo se u maju ove godine i smeštena je u bolnicu, a postala je vezana za krevet nakon što je zadobila ozbiljne prelome kostiju izazvane kijanjem.

Upala je u komu 6. oktobra, a nedelju dana kasnije proglašena je mrtvom.

"Na kraju me nije ni prepoznala i nismo se oprostili", rekao je nesrećni čovek.

Ksju je ispričao da nakon što je Jang umrla, otkrio u njenim narudžbinama na internetu venčanicu koju je izabrala pre nego što je hospitalizovana.

"Obećao sam da ću joj kupiti najlepšu venčanicu", rekao je Ksju koji je dan nakon smrti otišao u prodavnicu. Vlasnik radnje je bio toliko dirnut njegovom pričom da mu je dao haljinu za samo 1 juan.

Stojeći ispred svoje i njene porodice i prijatelja, emotivni Ksju je tokom ceremonije rekao: "Iako je današnje venčanje zakasnelo, ono je ostvarilo san Jang Liju“. Mladoženja se nakon govora rasplakao.

(Kurir.rs/Daily Mail/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track