TRAMP SE NE DA: Bela kuća odbila da preda dokumenta ključna za njegov opoziv
Foto: Profimedia

neće odustati dok ga ne smene

TRAMP SE NE DA: Bela kuća odbila da preda dokumenta ključna za njegov opoziv

Planeta -

Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta koja su ključna u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa, saopštili su danas poslanici Predstavničkog doma Kongresa koji predvode istragu.

Za dostavljanje dokumenata je inače bio izdat nalog.

Adam Šif, predsednik Obaveštajnog odbora, Eliot Engel, predsednik Odbora za spoljne poslove, i Karolin Maloni, vršilac dužnosti predsednika Nadzornog odbora, naveli su u pismu zameniku državnog sekretara Džonu Salivenu da smatraju odbijanje Bele kuće da se povinuje nalogu "opstrukcija zakonitih funkcija Kongresa i istrage o impičmentu".

Dodaje se da su odbori prikupili dokaze o direktnoj povezanosti tih dokumenata, uključujući informacije od ogromnog značaja, sa optužbama da je predsednik zloupotrebio moć za ličnu političku dobrobit.

"Odbijanjem da predaju dokumenta, među kojima je beleška o naporima da se zaplaše zaposleni, kao i o komunikacijama u kojima je Tramp od Ukrajine tražio političke istrage, Stejt department ukazuje na to da ti dokumenti podržavaju optužbe protiv predsednika i drugih", navodi se u pismu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track