Najnovije vesti

POSLE ŽESTOKE OFANZIVE U SIRIJI, TURSKA IMA NOVE IDEJE: Planiramo da vratimo dva miliona izbeglica u mesta koja su oslobođena od terorista!
Foto: AP / Emrah Gurel

HOĆE DA IH VRATE KUĆI

POSLE ŽESTOKE OFANZIVE U SIRIJI, TURSKA IMA NOVE IDEJE: Planiramo da vratimo dva miliona izbeglica u mesta koja su oslobođena od terorista!

Planeta

Turska planira da vrati najmanje dva miliona izbeglica u severnu Siriju, gde je Ankara izvršila vojnu operaciju "Izvor mira", izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu je nakon razgovora sa ministrima spoljnih poslova Rusije i Irana Sergejom Lavrovim i Muhamedom Dzavadom Zarifom u Ženevi rekao da je cilj Turske da se izbeglice bezbedno vrate u Siriju, u skladu sa međunarodnim pravom i u koordinaciji sa agencijama UN.

"Mislimo da bi se dva miliona izbeglica moglo vratiti u područja koja su oslobođena od terorista", rekao je Čavušoglu.

On je ocenio da je osnivanje Sirijske ustavne komisije veliki i hrabar korak napred u procesu pronalaženja političkog rešenja za krizu u toj zemlji.

Lavrlov, Čavušoglu i Zarif su se sastali u Ženevi, gde su razgovarali o situaciji u Siriji i početku rada Sirijske ustavne komisije, koja će danas održati svoju prvu sednicu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP / Emrah Gurel

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...