Najnovije vesti

EVO KO JE BOGATI ŠEIK KOJI JE U DERVENTI SVIMA DELIO NOVAC I SATOVE: Dok su se braća borila za presto, on je radio nešto sasvim drugo, a NADIMAK SVE GOVORI! (FOTO, VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen

privukao veliku pažnju

EVO KO JE BOGATI ŠEIK KOJI JE U DERVENTI SVIMA DELIO NOVAC I SATOVE: Dok su se braća borila za presto, on je radio nešto sasvim drugo, a NADIMAK SVE GOVORI! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Šeik Talib bin Sakr al Kašimi, brat šeika Sauda bin Sakura al Kašimija, trenuthog vladara četvrtog po veličini Emirata Ras al Hajma, u poseti Derventi je izazvao veliku pažnju.

Kao što smo već pisali, šeik je deci i starima delio zlatne satove, telefone i i novac. Svaki stanar lokalnog Staračkog doma dobio je po 100 maraka. Šuška se da će uskori posetiti i Beograd.

Inače, on je možda sedmi sin šeika Sakra bin Muhameda al Kašimija, najdugovečnijeg vladara Ras al Hajma iz jedne od šest vladajućih dinastija Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je odbio titulu "njegovo visočanstvo" i preferira da mu se građani obraćaju imenom.

Dok su se njegova braća borila za titulu prestolonaslednika, šeik Talib se pridružio vojsci UAE u kojoj je proveo 18 godina. Posle je pristupio policijskoj službi Ras al Hajma gde je bio 17 godina, od kojih je većinu proveo na poziciji šefa.

"Moja vrata su uvek otvorena ukoliko neko ima žalbu na bilo kog policajca, uključujući i mene. A oni koji pogreše u korišćenju ovlašćenja biće kažnjeni u prisustvu osobe koja je podnela žalbu. Policajac mora da bude strog, ali ni pod kojim okolnostima ne sme da ponižava ljude", rekao je svojevremeno šeik.

Baš zbog skromnog i čestitog ponašanja dobio je nadimak "šeik iz komšiluka".

"Naš otac nije pravio razliku između svoje dece i građana Emirata. Prema mojih 14-oro braće i sestara, kao i prema meni, niko se nije ophodio kao prema prinčevima i princezama, čak i u našem najbližem okruženju. Ako voliš ljude, oni će ti uzvratiti ljubav. Biti princ ne znači da će te ljudi voleti, već da će te se plašiti", pričao je šeik, inače otac četvoro dece.

Šeik Talib je poznat i po ljubavi prema životinjama, posebno egzotičnim i ugroženim vrstama o kojima se brine skoro dve decenije.

U svojoj rezidenciji je usvajao zanemarene životinje, od kojih su mnoge spasene sa crnog tržišta, a 2014. je napravio i prvi zoološki vrt u Ras al Hajmu.

Zoološki vrt, vredan pet miliona dolara, treći je po veličini u Emiratima i dom je mnogim egzotičnim vrstama.

Kurir.rs/Gulf news Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...