Najnovije vesti

ASAD NE VERUJE ZAPADU: Nema dokaza da je Bagdadi mrtav, gde su njegovi ostaci? Pojaviće se pod novim imenom, novom maskom, a zna se ko stoji iza ovog trika ! (VIDEO)
Foto: EPA

sumnja u verodostojnost izveštaja

ASAD NE VERUJE ZAPADU: Nema dokaza da je Bagdadi mrtav, gde su njegovi ostaci? Pojaviće se pod novim imenom, novom maskom, a zna se ko stoji iza ovog trika ! (VIDEO)

Planeta

Predsednik Sirije Bašar al Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i ne veruje u verodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.

"Nismo imali nikakav kontakt sa američkim institucijama o Bagdadijevoj likvidaciji. Što je još važnije, ne znamo da li se ta operacija zaista dogodila ili ne“, rekao je Asad u intervjuu za sirijsku državnu televiziju.

On je primetio da SAD još nisu pružile nikakve dokaze o ubistvu, a sam Damask je saznao o "pomoći" Sjedinjenih Američkih Država isključivo iz izveštaja medija.

foto: EPA

"Radari nisu zabeležili nikakvu avijaciju. Zašto nisu prikazani Bagdadijevi ostaci? To liči na scenario sa Osamom bin Ladenom“, istakao je sirijski predsednik.

Asad je naglasio da Bagdadijeva smrt ili čak smrt svih terorista neće uticati na opštu situaciju, sve dok je živa teroristička ideologija.

Sirijski vođa je dodao da se lider Islamske države može zameniti u svako doba i ponovo pojaviti pod novim imenom i novom maskom.

"Verujem da je cela ova operacija trik. Bagdadi će se pojaviti pod novim imenom, kao nova ličnost, ceo ISIL može da se reprodukuje u novom ruhu, ali sa istom idejom i ciljem. Iza svih ovih scenarija stoji isti režiser - Amerikanci", zaključio je.

Američki predsednik Donald Tramp objavio je 27. oktobra da je Bagdadi likvidiran u Siriji. Kasnije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, saopštio da Moskva nema pouzdane informacije o operaciji američke vojske o još jednoj „likvidaciji“ ovog teroriste.

Sajt Amak, povezan sa islamistima, saopštio je da je ISIL potvrdio likvidaciju lidera ove terorističke organizacije.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...