AMERIČKOJ VOJSCI UVALILI KINESKU OPREMU: Firma iz SAD tvrdila da je proizvođač, sada su u problemu, uređaji postavljeni u sve vidove oružanih snaga! (VIDEO)
Foto: Profimedia

skabdal

AMERIČKOJ VOJSCI UVALILI KINESKU OPREMU: Firma iz SAD tvrdila da je proizvođač, sada su u problemu, uređaji postavljeni u sve vidove oružanih snaga! (VIDEO)

Planeta -

Tehnička firma sa Long Ajlenda prodala je kinesku opremu vojsci SAD, lažno tvrdeći da su to proizvodi američke proizvodnje.

Federalni agenti su u četvrtak ujutro uhapsili šest sadašnjih i bivših rukovodilaca i zaposlenih u "Aventura tehnolodžiz", ​​a nakon toga izvršili raciju na sedište kompanije. Agenti koji predstavljaju FBI, carinu, IRS i druge agencije učestvovali su u raciji.

„Kako se navodi, optuženi su godinama lažno tvrdili da je njihova oprema za nadzor i obezbeđenje proizvedena na Long Ajlendu, uzeli su za to velike provizije, bez obzira na rizik po nacionalnu bezbednost naše zemlje, krijući da su uređaji napravljeni u Kini s poznatim sajber ranjivostima “, izjavio je američki tužilac Ričard Donahju.

Ovaj slučaj izaziva potres širom SAD jer je oprema smeštena u razne vidove oružanih snaga.

"Aventura tehnolodžiz" se predstavlja kao kompanija koja „dizajnira, programira i proizvodi“ bezbednosne hardverske i softverske proizvode za „vladu, vojsku i firme“. Kompanija nudi fotoaparate i drugi hardver za video nadzor, softver za prepoznavanje lica i veštačku inteligenciju i mnoštvo opreme za skeniranje, između ostalih proizvoda.

Kurir.rs/National Review Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track