ITALIJAN UBIO VATROGASCE KOJI SU DOŠLI U POMOĆ: Minirao kuću zbog osiguranja, ali je pogrešio kada je postavio tajmer (VIDEO)
Foto: Screenshot

tuga

ITALIJAN UBIO VATROGASCE KOJI SU DOŠLI U POMOĆ: Minirao kuću zbog osiguranja, ali je pogrešio kada je postavio tajmer (VIDEO)

Planeta -

Jedan prezaduženi Italijan je minirao svoju seosku kuću da bi došao do para od osiguranja, ali je greškom ubio tri vatrogasca koji su mu pritekli u pomoć.

Tužilac Enriko Ćeri je izneo da je Đovani Vinćenti istražiteljima rekao da je nameravao da eksplozijom raznese svoju seosku kuću u Pijemontu, na severozapadu Italije, tako što bi minirao kante s benzinom, ali navodno je pogrešio s tajmerom povezanim s kantama i time izazvao dve eksplozije.

Kada su, posle prve eksplozije, u utorak ujutro, vatrogasci došli ​​do seoske kuće, dogodila se druga, jača eksplozija. Vinćenti je pritvoren u petak.

Tužilac je Ćieri je danas rekao novinarima da je Vinćenti rekao istražiteljima da nije nameravao da ubije vatrogasce.

Tužilac je rekao da je palikuća mogao da spreči pogibiju da je vatrogascima rekao šta je uradio - da u kući ima miniranih kanti s benzinom.

Istražitelji su u kući našli priručnik za tajmer s kojim je Vinćenti petljao i pogrešno ga podesio.

Televizija "Skaj TG24" je javila da je seoska zgrada bila renovirana i da je dve godine bila neuspešno nudjena na prodaju.

Sahrani tri vatrogasca u petak su prisustvovali italijanski premijer Đuzepe Konte i drugi zvaničninici.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track