Najnovije vesti

ČUVENI MUZIČAR UZ MORALESA! BIVŠI FRONTMEN PINK FLOJDA PORUČIO: Evo, nećeš dugo biti u egzilu, potreban si svom narodu! (VIDEO)
Foto: EPA, EPA Ettore Ferrari

poruka podrške

ČUVENI MUZIČAR UZ MORALESA! BIVŠI FRONTMEN PINK FLOJDA PORUČIO: Evo, nećeš dugo biti u egzilu, potreban si svom narodu! (VIDEO)

Planeta

LONDON - Rodžer Voters, bivši frontmen benda Pink Flojd, javno je podržao Eva Moralesa, predsednika Bolivije, koji je pod pritiskom vojske bio prinuđen da podnese ostavku, a nakon višednevnih protesta u kojima su tri osobe poginule, a preko 300 povređeno.

- Evo, ako vidiš moju poruku, znaj da verujem da će tvoj egzil kratko trajati. Potreban si svom narodu. Boliviji je potreban lider kao što si ti. Tako mnogo mladih ljudi si izvukao iz siromaštva i dao im smisao dostojanstva - rekao je legendarni roker u video-poruci.

Voters je istakao i da nije religiozan, ali da jeste, sada bi se molio za Moralesa.

- Bolivija je pala u ruke fašizma i totalitarizma - istakao je muzičar koji je je poslednjih godina aktivan levičar i protivnik američkog imperijalizma širom sveta.

Rodžer Voters je ranije javno podržao bivšeg brazilskog predsednika Lula da Silvu, koji je nedavno izašao iz zatvora, kao i Australijanca Džulijana Asanža, osnivača Vikiliksa.

Kurir.rs / Foto: EPA, EPA Ettore Ferrari

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...