Najnovije vesti

PLJUŠTE OPTUŽBE IZMEĐU TURAKA I KURDA: Ankara ih optužuje da su oslobodili više od 800 militanata ID, a oni za sve krive tursku ofanzivu!
Foto: AP / Emrah Gurel

oštro

PLJUŠTE OPTUŽBE IZMEĐU TURAKA I KURDA: Ankara ih optužuje da su oslobodili više od 800 militanata ID, a oni za sve krive tursku ofanzivu!

Planeta

Turska je optužila kurdske jedinice da su oslobodile više od 800 militanata Islamske države u Siriji.

"Turska je jedini partner NATO-a i međunarodne koalicije u borbi protiv Islamske države i neutralizovala je više od 4.000 članova te terorističke organizacije u Iraku i Siriji.

S druge strane, Kurdistanska radnička partija i zaštitne jedinice oslobodile su više od 800 zatvorenika samo u Tel Abijadu", navodi se u saopštenju turskog Ministarstva nacionalne odbrane, prenosi TAS S.

Otkako je na severoistoku Sirije pokrenuta vojna operacija, Ankara optužuje kurdske jedinice za puštanje militanata iz lokalnih zatvora.

Kurdi uzvraćaju da ekstremisti uspevaju da pobegnu pošto tokom napada turske vojske dolazi do granatiranja i oštećenja zatvora.

Prema poslednjim procenama, u tom području je zatvoreno oko 11.000 militanata, ukljucujući oko 9.000 Sirijaca i Iračana, kao i 2.000 ljudi iz oko 50 drugih zemalja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP / Emrah Gurel

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...