MISTERIOZNI NESTANAK EPSTAJNOVE MADAM: Podvodila maloletnice i znala sve njegove tajne, a sad je nigde nema!
Foto: Profimedia, AP/New York State Sex Offender Registry

niko ne zna gde je

MISTERIOZNI NESTANAK EPSTAJNOVE MADAM: Podvodila maloletnice i znala sve njegove tajne, a sad je nigde nema!

Planeta -

Gde je Gilejn Maksvel, britanska džet-seterka koju se povezuje s gnusnim zločinima nedavno preminulog milijardera pedofila Džefrija Epstajna?

Na to pitanje izgleda nema odgovora. 57-godišnja ćerka pokojnog medijskog mogula Roberta Maksvela bila je u vezi s Epstajnom devedesetih godina, a po svemu sudeći ostali su bliski sve do njegove smrti u zatvoru u avgustu ove godine.

Podsetimo, iako je mrtvozornik u Njujorku gde je Epstajn bio zatvoren, zvanično utvrdio da se milijarder ubio vešanjem u svojoj ćeliji, njegova smrt postala je tema viralnih teorija zavere. Ljudi pričaju da su Epstajna ubili moćnici koji su učestvovali u njegovim seksualnim zločinima.

foto: Profimedia

Žrtve kažu da je Maksvelova bila Epstajnova madam

Što se tiče Maksvelove, Epstajnove žrtve optužuju je da je bila njegova svodnica ili madam, odnosno da je milijarderu pedofilu nalazila maloletne žrtve, pri čemu ih je često na prevaru vrbovala kao maserke, nakon čega bi ih Epstajn navodno silovao, ali i držao kao seksualne robinje i "prosleđivao" svojim bogatim i moćnim prijateljima i poslovnim partnerima.

Stoga bi upravo ona mogla biti ključna osoba za istragu koja bi utvrdila istinu o razmerima Epstajnovog lanca za trgovinu maloletnim devojkama i devojčicama za seks i o tome ko je sve koristio njegove "usluge".

No prema medijskim izveštajima i izjavama advokata Epstajnovih žrtava, Maksvelova je praktično nestala još nakon Epstajnovog hapšenja sredinom ove godine.

Kako pišu američke novine Merkjuri Njuz, ako je FBI, koji provodi dalju istragu, u međuvremenu i pronašao Maksvelovu, nije o tome ništa saopštio javnosti.

Britanski princ Endru upoznao Epstajna preko Maksvelove

Posebno je zanimljivo i da je britanski princ Endru, koji se intenzivno družio s Epstajnoj i Maksvelovom, u nedavnom intervjuu za BBC rekao da je sa Maksvelovom poslednji put razgovarao "na proleće". Otkrio je i da se s Epstajnom počeo da se druži upravo preko zajedničke prijateljice Gilejn Maksvel.

Princ Endru je u tom intervjuu kategorički poricao da je imao polne odnose s Virdžinijom Roberts, koja tvrdi da je bila Epstajnova maloletna "seksualna robinja" i da su je Epstajn i Maksvelova fizički i seksualno zlostavljali.

No ona je u iskazu prilikom podnošenja tužbe izjavila i da je princ Endru spavao s njom tri puta, od čega jednom sam u Maksvelovoj vili u Londonu, a dvaput s Epstajnom i drugim devojkama na njegovom "ostrvo orgija".

Intervju su novinari, PR eksperti i bivši portparoli Bakingemske palate opisali kao katastrofalan za reputaciju princa i britanske kraljevske porodice u celini, upoređujući ga s "automobilskom nesrećom" i "nuklearnom eksplozijom".

Među brojnim izrazito sumnjivim izjavama koje je dao, poput one da ne zna odakle fotografija na kojoj se grli s Virdžinijom dok Maksvelova stoji iza njih, princ Endru je rekao da u tom poslednjem razgovoru on i Maksvel nisu razgovarali o Epstajnu.

foto: Profimedia

Hoće li postati svedok, optužena ili ni jedno ni drugo?

Protiv Maksvelove nikad nije podignuta optužnica za krivično delo, kao ni protiv princa Endrua ili ikoga od drugih Epstajnovih bogatih i moćnih prijatelja koji se spominju u ovom kontekstu. Ali ako je Endru s njom kontaktirao ili se susreo još ove godine, upravo bi on mogao dati istražiteljima informacije o tome kako doći do nje.

Kako piše Gardijan, Maksvelova je poslednji put u javnosti viđena u fast fudu u Los Anđelesu. Princ Endru je rekao da je na proleće bila u Londonu.

foto: Profimedia

"S obzirom na središnju ulogu Maksvelove u Epstajnovom predmetu, ono što gospođa Maksvel ima da kaže kao svedok o umešanosti princa Endrua itekako će uticati na mišljenje mnogih drugih, iz policije i ostalih", komenarisao je Mičel Garabedian, američki advokat koji je razotkrio veliku aferu katoličkih sveštenika pedofila u Bostonu.

Drugi advokat, Pol Šečtman, ocenio je kako "sve upućuje na to da je Maksvelova ozbiljna meta istrage južnog okruga Njujorka ali zbog različitih razloga, mislim da on princ Endru nije".

U međuvremenu, još jedna žrtva Džefrija Epstajna, Maria Farmer, u intervjuu za CBS je rekla da ju je Epstein silovao još 1996., 10 godina pre nego što je prvi put uhapšen i optužen, a da joj je Maksvelova nakon toga pretila.

A u javnost je istupila i još jedna žrtva Epstajna koja je, na pres konferenciji s svojom advokaticom, objavila da je podnela tužbu protiv Epstajnovog imanja jer ju je pokojni Epstajna silovao kad je imala samo 15 godina.

foto: Profimedia

Devojka, poznata samo kao "Džejn Dou 15", što je ime za anonimne podnosioce tužbe, danas ima 31 godinu. I ona je pozvala princa Endrua da američkim istražiteljima da iskaz pod zakletvom.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia, AP/New York State Sex Offender Registry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja