Najnovije vesti

MILIJARDER KREĆE U TRKU ZA PREDSEDNIKA SAD: Blumberga već optužili da želi da kupi mesto u Beloj kući! (VIDEO)
Foto: AP

oštro

MILIJARDER KREĆE U TRKU ZA PREDSEDNIKA SAD: Blumberga već optužili da želi da kupi mesto u Beloj kući! (VIDEO)

Planeta

Milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg podneo je Saveznoj izbornoj komisiji prijavu za kandidaturu na američkim predsedničkim izborima, što je još jedan koraka za njegovo uključivanje u nadmetanje demokratiskih kandidata koji žele da se suprotstave aktualnom predsedniku Donaldu Trampu.

Blumberg, međutim, nije lično saopštio da će se kandidovati za predsednika, a njegov tim navodno posmatra njegovu prijavu, koju je podneo juče, kao neophodan logistički korak dok ne donese konačnu odluku.

Blumberg (77) je podneo prijavu da se nađe na primarnom izbornom listiću demokrata u nekoliko država koje imaju kraći rok za prijavljivanje, prenosi Vašington egzaminer.

Očekuje se da će on preskočiti kampanju na prva četiri nadmetanja za nominaciju, u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi i Južnoj Karolini, a da će se fokusirati na prikupljanje glasova u tzv. državama "super utorka", 3. marta.

Nekoliko demokratskih kandidata odmah je kritikovalo Blumberga zbog najava o njegovoj nameri da se kandiduje, nakon što je bivši potpredsednik Džo Bajden loše prošao u prvim anketama i prikupljanju novca za kampanju.

Senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren nazvala je njegovu kampanju "pokušajem da kupi predsednicki mandat".

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...