REPUBLIKANCI HOĆE DA OTKRIJU SVE: Traže izveštaje o poslovanju Bajdenovog sina!
Foto: EPA / Andy Wong / Pool

SKANDAL OKO UKRAJINE

REPUBLIKANCI HOĆE DA OTKRIJU SVE: Traže izveštaje o poslovanju Bajdenovog sina!

Planeta -

Republikanski predsedavajući dva odbora Senata SAD zatražili su u pismu od Ministarstva finansija potencijalne izveštaje o pranju novca ili prevarama u vezi sa poslovanjem sina bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena sa ukrajinskom energetskom firmom.

U pismu u koje je Rojters imao uvid, traže se "izveštaji o sumnjivim aktivnostima" ili dokumenti koje finansijske institucije podnose sa Odeljenju za finansijske zločine kada se sumnja na slučaj pranja novca ili prevare.

Ovim zahtevom republikanci pokušavaju da obrane predsednika Donalda Trampa od istrage o opozivu koju predvode demokrate da bi utvrdili da li je predsednik nepropisno vršio pritisak na Ukrajinu da istraži Bajdena kako bi poboljšao svoje šanse za ponovnim izborom.

foto: EPA

Predsedavajući su odredili 5. decembar kao rok za informacije vezane za Hantera Bajdena, koji je bio u upravnom odboru Burizma Holdings, koji je bio pod istragom u Ukrajini.

U pismu, senatori kažu da je Burisma plaćala Hanteru Bajenu čak 50.000 dolara mesečno, a njihovi paneli istražuju "potencijalno neprimerene radnje Obamine administracije u vezi sa Burizma Holdingsom i Ukrajinom."

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Andy Wong / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track