Najnovije vesti

ISTRAŽUJE SE PUT NOVCA: Tužilaštvo u Njujorku traži zapise o isplatama Đulijaniju, proveravaju njegovu vezu sa Ukrajinom
Foto: AP

TRAMPOV ADVOKAT

ISTRAŽUJE SE PUT NOVCA: Tužilaštvo u Njujorku traži zapise o isplatama Đulijaniju, proveravaju njegovu vezu sa Ukrajinom

Planeta

Savezno tužilaštvo u Njujorku izdalo sudski nalog u kojem traži zapise o isplatama Rudiju Đulijaniju, u okviru istrage o impičmentu.

Đulijani, advokat američkog predsednika Donalda Trampa, u nalogu nije označen kao osumnjičeni za neki prekršaj, ali su među zločinima koji se istražuju pranje novca, onlajn prevare, zloupotreba fondova za kampanju, iznošenje netačnih tvrdnji, ometanje pravde i kršenje Zakona o registraciji stranih agenata.

U sudskom nalogu u koji je Rojters imao uvid zahteva se i obelodanjivanje lobiranja u korist stranih interesa.

Traži se da budu dostavljeni svi dokumenti povezani sa Đulijanijem, kancelarijom Đulijani partners i drugim osobama ili pravnim licima koji se odnose na njegovu konsultantsku firmu, uključujući prepisku.

Nalogom se zahteva i dostavljanje dokumenata o svim ostvarenim ili potencijalnim isplatama ili sporazumima sa Đulijanijem.

Nalog je dat na uvid Rojtersu pod uslovom da ne bude objavljeno ime primaoca.

Federalni sud u Njujorku istražuje povezanost Đulianija s ukrajinskim energetskim projektima, kao i o tome da li je on prekršio savezne zakone o lobiranju, što on negira.

Blumberg je prošle nedelje izvestio da federalni tužitelji na Menhetnu istražuju Đulianijevo finansijsko poslovanje koje bi moglo uključivati potencijalno kršenje finansiranja kampanje i neprijavljivanje kao stranog agenta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...