OVO JE SPASILO GRČKU DA NE PROĐE KAO ALBANIJA: Potres bio iste jačine, jedna stvar je bila dovoljna da ne bude ŽRTAVA
Foto: EPA/Manolis Lagoutaris

ZEMLJOTRES

OVO JE SPASILO GRČKU DA NE PROĐE KAO ALBANIJA: Potres bio iste jačine, jedna stvar je bila dovoljna da ne bude ŽRTAVA

Planeta -

Predsednik grčkog Seizmološkog zavoda i profesor geologije Eftimios Lekas kaže da je zemljotres imao veliku žarišnu dubinu i istakao da će doći i do naknadnih potresa.

Akis Celidis, rukovodilac grčkog Instituta za geodinamiku izjavio je odmah posle jutrošnjeg potresa da je Grčku od velikih razaranja, pa i ljudskih žrtava spasilo to što se ovako jak zemljotres dogodio na dubini od 70 kilometara, iako epicenat nije bio daleko od Krita i Peloponeza koji su gusto naseljeni.

foto: EPA/Orestis Panagiotou

Predsednik grčkog Seizmološkog zavoda i profesor geologije Eftimios Lekas kaže da je zemljotres imao veliku žarišnu dubinu i istakao da će doći i do naknadnih potresa. Rekao je i da se potres ne može dovesti u vezu sa zemljotresima u Albaniji i Bosni i Hercegovini. Podsetimo, više od 20 osoba poginulo je u snažnom zemljotresu, jačine 6,4 jedinice po Rihteru koji je u utorak u 3.54 pogodio neposrednu okolinu albanskog grada Drača, a osetio se u celom regionu. Čak 600 ljudi je prebačeno u bolnicu. Ubrzo potom usledio je još jedan snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni. Potres se osetio i u Srbiji i u ostalim balkanskim zemljama

(Kurir.rs/Informer)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track