OVO JE RUSKI DRON UBICA: Njegov jedini zadatak je da hvata druge dronove (VIDEO)
Foto: Profimedia

oružje

OVO JE RUSKI DRON UBICA: Njegov jedini zadatak je da hvata druge dronove (VIDEO)

Planeta -

Dronovi-ubice koji mogu da prate, presreću i onesposobljavaju dronove protivnika uz pomoć mreže, napravljeni su u Rusiji, saopštio je direktor za međunarodnu saradnju i regionalnu politiku državne korporacije „Rosteh“ Viktor Kladov.

„Postoje ne samo sredstva za radiolokacionu borbu, već i aktivni dronovi-kileri koji prate protivničke dronove, stižu ih i bacaju mrežu“, saopštio je Kladov, govoreći o ruskim sredstvima borbe protiv dronova.

On je dodao da je prošlog novembra na avio-salonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Rusija predstavila efikasne komplekse za radiolokacionu borbu sa dronovima.

Kladov je naglasio da koncern „Kalašnjikov“, koji je deo „Rosteha“, proizvodi oružje za borbu protiv dronova u opsegu od 1-1,5 kilometara.

„Ono jednostavno radi: na dron treba uperiti oružje i pritisnuti okidač. Elektromagnetni impuls onesposobljava elektroniku drona i taj ili pada ili nastavlja da se kreće, ali gubi vezu sa onim ko ga je poslao — faktički, aparat postaje slep i beskoristan“, rekao je predstavnik „Rosteha“.

Kurir.rs/anna-news.info Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track